RG: Halep u 1/4-finalu, tragičan kraj Martićeve!

Simona Halep plasirala se u četvrtfinale, a svojom impresivnom igrom je potvrdila status jednog od glavnih favorita za osvajanje Rolan Garosa.  Tragičan kraj bajke hrvatske senzacije! Hrvatska teniserka Petra Martić bila je na korak od novog iznenađenja na Rolan Garosu, ali nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira.

Tenis 05.06.2017 | 18:00
RG: Halep u 1/4-finalu, tragičan kraj Martićeve!
Martićeva je servirala za meč protiv Eline Svitoline, ali je Ukrajinka serijom 5:0 preokrenula i slavila na kraju sa 4:6, 6:3, 7:5, posle dva sata borbe.

Peta nositeljka će u četvrtfinalu turnira u Parizu igrati sa sjajnom Rumunkom Simonom Halep, koja je u osmini finala deklasirala Karlu Suares-Navaro sa 6:1, 6:1.

Martićeva je imala bolji procenat poena na prvi servis od rivalke (71-65), dok su obe loše koristile drugi (40-35), da bi Svitolina preokrenula serijom vinera kojih je na kraju imala desetak više (32-23).

Hrvatica je prvi set dobila sa dva brejka, nakon serije tri međusobno oduzeta servisa iz prvih prilika koje su teniserke imale u tim gemovima. U drugom su obe teško osvajale svoje servis gemove, viđeno je pet brejkova, a Ukrajinka je zamalo ispustila prednost od 4.2.

Delovalo je da će treći set rešiti jedan jedini brejk, Martić je u šestom gemu iskoristila drugu priliku u setu da oduzme servis rivalki, ali je podlegla pod pritiskom, pa Svitolina se vraća u egal brejkom prilikom servisa rivalke za meč.

Iskoristila je momentum i šok koji je doživeoa rivalka, rutinski osvojila svoj servis gem, a onda napravila još jedan brejk koji je kapitalizovala petim u nizu za konačnu pobedu.

Simona Halep plasirala se u četvrtfinale, a svojom impresivnom igrom je potvrdila status jednog od glavnih favorita za osvajanje Rolan Garosa.

Rumunka je deklasirala Španjolku Karlu Suares-Navaro u dva seta, sa 6:1, 6:1 za samo sat vremena igre.

Iako se očekivao novi neizvestan okršaj dve teniserke, koje su u prethodnih 12 međusobnih susreta ostvarile po šest pobeda, Suares-Navaro nije imala ni promil šanse.

Uspela je da spasi samo jednu od sedam brejk lopti Halepove, koja je s druge strane samo jednom izgubila svoj servis iz šest brejk situacija.

Dok je Rumunka pogodila 19 vinera, Španjolka je ostvarila samo pet, a uz očajan servis (39% prvi, 27% drugi) nije imala čemu da se nada.

Od šest pobeda nad Halep, Suares-Navaro je pet ostvarila na šljaci, ovo je prvi put da je Rumunka nadigrala Španjolku na ovoj podlozi.

Halep u četvrtfinalu čeka bolju iz duela između Eline Svitoline i Petre Martić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar