Vučić razgovarao o budućoj vladi

Konsultacije oko formiranja nove Vlade predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas razgovorom sa naprednjacima. Vučić potom sjeo sa Dačićem i Palmom, a onda sa radikalima.

Srbija 05.06.2017 | 14:36
Vučić razgovarao o budućoj vladi
Vučić će se prvo sastao sa naprednjacima. Delegacija koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, predvođena šefom poslaničke grupe SNS-a Aleksandrom Martinovicem, stigla je nešto pre 9.00 u Predsjedništvo Srbije.

Delegaciju koalicije SNS-a čine i predsjednik partije Ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljaljić, predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i potredsjednica SNS-a Marija Obradović.

Obradovićeva je rekla da je sastanak protekao zanimljivo i da su ostali nešto duže.

- Tražila sam da na mjestu premijera bude neko iz SNS-a. Rasim Ljajić je rekao da bi političar prije nego ekspert trebalo da bude na čelu Vlade. Vulin je podržao moj stav da premijer bude iz SNS-a - kazala je ona i dodala da se nije pričalo o konkretnim imenima.

Poslije naprednjaka kod Vučića su nešto poslije 10 časova ušli lider SPS Ivica Dačić i lider JS Dragan Marković. Nakon sastanka Dačić je rekao da je pitanje premijera vezano za to šta je najbolje za ostvarivanje nekih globalnih i strateških ciljeva.

Na današnjem sastanku ništa spektakularno nije odlučeno. Nesporno je da ćemo nastaviti saradnju sa Aleksandrom Vučićem. Danas nije riješeno pitanje mandatara - kazao je Dačić i dodao da nema potrebu da se politički dokazuje na funkciji mandatara.



- Ja sam rekao predsjedniku Vučiću da novi premijer mora da bude domaćin, da zna šta je porodica i da ima djecu. Ne znam da li je on ili ona. Vučić mi ništa nije rekao - kazao je Palma.

Upitan da li je takav stav diskriminacija, on je odogovorio: "Ma, kakva diskriminacija?"

Dačić je u Markovićevu "odbranu" novinarima rekao da oni dobro znaju na koga se to odnosi.

"To nikakve veze nema, nemojte da idemo u širinu, nemojte da se pravite naivni. Znate kakav je Palmin stav, da je bio protiv svih tih aktivnosti. I ja sam se kao ministar unutrašnjih poslova s njim raspravljao kada sam organizovao te aktivnosti", rekao je Dačić.

U Predsjedništvo su oko 11 stigli i predstavnici SRS-a. U delegaciji su bili sin Vojislava Šešelja i poslanik radikala Milovan Bojić. Oni su brzo i izašli i saopštili da nema dogovora. Milovan Bojić je rekao da radikali neće učestvovati u Vladi.

- U ime SRS-a odazvali smo se gospodin Aleksandar Šešelj i ja. SRS neće učestvovati u toj Vladi, ali smo od predsjednika željeli da saznamo plan rada i ime mandatara. Nismo saznali ime mandatara - kazao je on i dodao da Šešelj nije došao jer je to stav predsjedničkog kolegijuma.

DS i SDS Borisa Tadića sinoć su najavili da neće doći kod Vučića, a danas su i iz SDA Sandžaka poručili da neće doći na konsultacije.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar