RG - Hrvatska senzacija: Nakon svake pobjede, čaša vina!

Hrvatska teniserka Petra Martić rekla je da ne može da veruje da se plasirala u osminu finala i da će i druge nedelje Rolan Garosa biti na terenu.

Tenis 05.06.2017 | 12:45
RG - Hrvatska senzacija: Nakon svake pobjede, čaša vina!
"Zaista je teško verovati da sedim pred novinarima i čekam nastup u drugoj nedelji turnira. Kad sam došla u Pariz da igram kvalifikacije imala sam 'flešbek' iz 2012. godine, kad sam igrala svoj najbolji tenis i upravo na Rolan Garosu stigla prvi put do osmine finala. Zaista se za mene sve dogodilo jako brzo", rekla je Martić, prenosi agencija Hina.

Petra Martić je do osmine finala drugog grend slema u sezoni stigla pobedom nad Anastasijom Sevastovom iz Letonije sa 6:1, 6:1. Martić, 290. teniserka sveta, slavila je protiv Sevastove posle samo 49 minuta igre.

"Zbog povrede ledja gotovo deset meseci nisam igrala, a u svega dva meseca od povratka na svom prvom nastupu na grend slemu napravila sam fantastičan rezultat. U jednom trenutku sam zbog svih tih zdravstvenih problema razmišljala hoću li više ikad igrati tenis, molila sam Boga da mi daa drugu priliku za povratak. I došla je. U čemu je tajna? Možda u drugačijem pristupu - i dalje uoči meča osećam nervozu, ali nema stresa, uživam na terenu", rekla je ona.

Martić će u osmini finala igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline.

"Da, nema velikog slavlja, moj tim i ja ćemo u skladu s tradicijom nakon svake pobede popiti čašu crnog vina, a onda se koncentrisati za naredni meč", rekla je hrvatska teniserka.

"Pritisak je na njoj, verojatno su sve na ovom turniru mislile da će me razbiti na terenu, ali to se baš i nije dogodilo. Neopterećena sam i jako opasna za sve. Jednom sam igrala protiv Svitoline i to pre tri godine, ne sećam se tog meča, ali moj tim će me sigurno dobro pripremiti za taj dvoboj. U svakom slučaju, Svitolina će se morati dobro namučiti kako bi me pobedila", dodala je Martić.

Martić je pobedom sebi obezbedila i veliki napredak na WTA listi. Nastup u Parizu otvorila je kao 290. na WTA listi, a prolazom u osminu finala već je 126. igračica sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar