RG - Heroji 8. dana: Ziki i Verdasko melju sve redom!

Nenadu Zimonjiću i Fernandu Verdasku na Otvorenom prvenstvu Francuske nisu davane velike šanse za visok plasman, međutim dubl par oduševljava igrama.

Tenis 05.06.2017 | 10:45
RG - Heroji 8. dana: Ziki i Verdasko melju sve redom!
Posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa nad Florinom Mergeom i Al Kurešijem, srpski igrač izrazio je zadovoljstvo ostvarenom pobedom, ali i rekao kako nikad slabiju sezonu na šljaci nije imao.

"Ne pamtim da sam ovoliko mečeva izgubio na šljaci pre Rolan Garosa. Biću konkretan, nisam nijedan pobedio. Par puta se dešavalo da dođem neporažen ovde, ali ovo baš i ne", rekao je tada Zimonjić.

Upravo zbog toga mnogi nisu davali šanse srpsko-španskom paru, ali njih dvojica su potpuno "kliknuli" i igraju na zavidnom nivou. Kao potvrda dobrh partija stigla je pobeda u osmini finala nad Semjuelom Grotom i Robertom Lindštetom.

Australijsko-švedski par u rudne pre ove izbacili su treće nosioce i možda najbolji dubl u istoriji tenisa, braću Brajan. Međutim, Zimonjić i Verdasko spustili su Grota i Lindšteta na zemlju ubedljivom pobedom u dva seta, 6:2, 6:4.

Ovim trijumfom selektot Dejvis kup reprezentacije Srbije ostvario je najbolji učinak na Grend slemovima, još od US Opena kada je stigao takođe do četrtfinala sa Marćinom Matkovskim.

Da sve bude još lepše za Zimonjića, ovaj trijumf sa Verdaskom došao je kao neka vrsta poklona, s obzirom da je srpski teniser ušao u petu deceniju, napunivši 41. godinu u nedelju.

Takođe, Španac i Srbin prvi put igrali su zajedno u Madridu ove sezone, kada su u prvom kolu poraženi od Maksa Mirnog i Tomija Hasa, pa ove tri uzastopne pobede na Rolan Garosu za sada predstavljaju ogroman uspeh.

Kada je reč o meču osmine finala koji su Ziki i Verdasko dobili, nema šta da se kaže osim da nisu dopustili protivnicima da naprave niti jedan brejk, dok sunjih dvojica uspeli tok čak tri puta da urade.

U borbi za polufinale igraće sa Rožeriom Dutra Da Silvom i Paolom Lorencijem, koji su u osmini finala bili bolji od češkog dubl para Jebavi-Veseli.

Pored odličnog rezultata u dublu, treba spomenuti da Fernando Verdasko igra odlično i u singlu gde je do sada dogurao do četvrtog kola, gde će se u ponedeljak sastati sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Od ostalih potencijalnih heroja ili heroina osmog dana, svakako smo mogli da izaberemo Kiki Mladenović koja je izbacila aktuelnu šampionku Garbinje Mugurusu, ili Juliju Ostapenko koja je savladala Samantu Stosur. Ne bismo pogrešili ni da smo stavili Timeu Baščinski koja je bila bolja Venus Vilijams, kao ni u slučaju Karena Kačanova koji je nastavio sa odličnim partijama izbacivši Džona Iznera.

Međutim, nadamo se da smo u potpunosti pogodili sa našim herojima, koji svakako zaslužuju da se tako nazovu posle osmog dana Otvorenog prvenstva Francuske.

Izvor: B92

Foto: Alamy

Komentari / 0

Ostavite komentar