Konsultacije kod Vučića o vladi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za danas konsultacije sa predstavnicima izabornih lista o novom premijeru Vlade.

Srbija 05.06.2017 | 07:07
Konsultacije kod Vučića o vladi
Međutim tom pozivu neće se odazvati sve opozicione stranke.

Aktuelnoj Vladi prestao je mandat pošto je Vučić podnio ostavku na mjesto premijera, jer je izabran za predsjednika Srbije.

Dužnost predsjednika je preuzeo 31. maja i od tada je počeo da teče rok od 30 dana za sastavljanje nove Vlade.

Na konsultacije, međutim, kako su agenciji Beta rekli, neće doći predstavnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Dosta je bilo i Dveri.

Za SDS su konsultacije samo "prazna predstava", te im, kako je rekao portparol stranke Konstanin Samofalov, ne pada na pamet da idu.

Sa druge strane, predstavnici Liberalno-demokratske partije rekli su da će ići na konsultacije kao što su išli kod svakog drugog predsjednika kada se razgovaralo o formiranju vlade.

Demokratske stranke Srbije takođe će ići na konsultacije, ali će, kako se rekli, "jasno i glasno" reći da neće podržavati novu Vladu.

U odvojenim konsultacijama kod Vučića će se pojaviti predstavnici izborne liste "Aleksandar Vučić– Srbija pobeđuje", kao i predstavnici liste "Ivica Dačić– Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Poslije njih najavljene su iz predsjedništva i konsultacije sa predstavnicima Srpske radikalne stranke.

Vučić je ranije rekao da postoje tri varijante za budućeg premijera, da to bude neko iz Srpske napredne stranke, nestranačka ličnost ili lider socijalista Ivica Dačić.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mrcevci

05.06.2017 06:41

VUCICU NAROD REPUBLIKE SRPSKE TE MOLI DA NAS SPASAVAS JEDINO NAM TI MOZES POMOCI U RS TEBE SMATRAJU ZA SVOG PREDSJEDNIKA SVI UZIMAMO DRZAVLJANSTVO MAJKE SRBIJE OVAJ MILE NAS UNISTI.

ODGOVORITE
Name

Re.

05.06.2017 07:49

Uzmi drzavljanstvo i razguli nevracaj ce.

Name

Zool

05.06.2017 08:12

Konsultacije su prešle iz velikog u mali mozak a inače sve konsultacije svo vrijeme se nalaze u njegovoj glavi.

ODGOVORITE
Name

VRABAC

05.06.2017 08:55

SAMO BUBNJARIMA JE DOZVOLJENO LUPANJE!!!