Istorijska pobjeda: Vardar osvojio Ligu šampiona!

Rukometaši Vardara osvojili sU Ligu šampiona, pošto su u finalu u Kelnu pobedili Pari Sen Žermen sa 24:23 (11:12).  Makedonija ima prvaka Evrope - Vardar! Iznenađenje na F4 Lige šampiona u rukometu - Vardar pobedio Pari sen Žermen golom Ivana Čupića u poslednjim trenucima meča.

Ostali sportovi 04.06.2017 | 20:30
Istorijska pobjeda: Vardar osvojio Ligu šampiona!
VARDAR JE PRVAK EVROPE! Hrvat u poslednjoj sekundi srušio tim snova iz Pariza! Golom Ivana Čupića u poslednjoj sekundi makedonski šampion savladao moćni PSŽ. Trofeju se raduju srpski reprezentativci Milić, Abutović i Marsenić – 24:23.

Junak trijumfa bio je Ivan Čupić koji je u poslednjoj sekundi savladao Tjerija Omejera.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Timur Dibirov sa sedam golova, dok su Luka Cindrić, Vuko Borozan i Čupić postiglo po tri.

U ekipi Pari Sen Žermen istakao se Nikola Karabatić sa pet golova, dok su Mikel Hansen i Danijel Narsis postiglo po četiri.

Vardaru je ovo najveći uspeh u klupskoj istoriji i prvi trofej u Ligi šampiona.

Treće mesto zauzeo je mađarski Vesprem koji je ranije danas sa 34:30 pobedio Barselonu.

Iznenađenje na F4 Lige šampiona u rukometu - skopski Vardar je prvak Evrope!

Prvi put u istoriji makedonskog kluba Vardar je osvojio EHF Ligu šampiona pošto je u finalu, koje se igralo u nemačkom Kelnu pred 30.000 navijača, savladao skupoceni Pari sen Žermen rezultatom 24:23 (11:12)!

A kada je počeo da teče poslednji minut drama je dostigla vrhunac..

Makedonci pre toga nisu iskoristili napad za "plus tri", Dibirov s levog krila da obezbedi trofej posle isključenja Luke Karabatića. Iskusni tim PSŽ-a, u čijem redovima su igrači sa mnoštvom odigranih najvećih utakmica "na jednu loptu", uspeo je preko Danijela Narsisa da izjednači desetak sekundi pre kraja.

Raul Gonzales zatražio je poslednji tajm-aut. Vardar je imao samo sedam sekundi da sa igračem više organizuje akciju za pobedu.

Sjajni hrvatski rukometaš Ivan Čupić uzeo je loptu, provukao se pored odbrane i sa desnog krila postigao pogodak za istoriju - za titulu prvaka Evrope!



Makedonija je tako postala tek šesta zemlja koja je u 24 godine dugoj istoriji Lige šampiona stigla do najvrednijeg pehara. Novi prvaci Evrope su i srpski reprezentativci Ilija Abutović, Strahinja Milić i Mijajlo Marsenić koji je bio strelac jednog pogotka na ovom meču.

Titulu prvaka Evrope u rukometu iz SFRJ osvajali su: Partizan Bjelovar, Borac Banjaluka, Metaloplasitika (2). Iz Hrvatske Zagreb (2), iz Slovenije Celje i iz Makedonije Vardar,

Najefikasniji kod šampiona bio je Rus Dibirov sa sedam pogodaka, dok je na drugoj strani Nikola Karabatić dao pet.

U meču za treće mesto mađarski Vesprem savladao je Barselonu 34:30.

Čudo, senzacija, neverovatan podvig! Vardar je novi šampion Evrope u rukometu! Ekipa Raula Gonzalesa savladala je u velikom finalu moćni Pari Sen Žermen golom Ivana Čupića u poslednjoj sekundi utakmice i prvi put u svojoj istoriji stigla do najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom rukometu – 24:23 (11:12).

Ekipa koja u svojim redovima ima najjače bekove sveta Nikolu Karabatića i Mikela Hansena pala je na kolena pred makedonskim šampionom, koji je tokom čitavog meča bio rastrčaniji i raspoloženiji, a na kraju mu se to vratilo u poslednjem napoadu, za koji je Vardar imao svega sedam sekundi. Prethodno je Narsis postigao gol za izjednačenje, koji Parižanima ipak nije bio dovoljan za produžetke.

Francuski gigant je tražio svoju igru tokom čitave utakmice, držao priključak zahvaljujući individualnom kvalitetu, ali ga je Vardar uništavao ekspresnim kontranapadima i ukradenim loptama u kojima je prednjačio sedmostruki strelac Timur Dibirov. On je bio i najefikasniji igrač u utakmice. Sa druge strane Karabatić je dao pet, a Hansen samo četiri.

Evropskom trofeju se raduju i srpski reprezentataivci Strahinja Milić, Ilija Abutović i Mijajlo Marsenić. Abutović je još jednom bio jedan od ključnih igrača u odbrani rivala, fantastično je zatvarao put ka Šterbikovom golu, a uspeo je i da zatrese mrežu protivnika golom sa gotovo čitavog terena. Marsenić je takođe postigao jedan pogodak.

VARDAR: Šterbik, Milić, Stoilov, Rodrigo Moraes, Makeda, Dereven, Karacic, Dušebajev 2, Abutović 1, Kaneljas 2, Cindrić 3, Čupić 3, Dibirov 7, Šiškarev 2, Marsenić 1.

PSŽ: Omeje, Škof, Genshajmer 2, Molgard, Akambre, Stepančić 2, Konkud, Baraše, Remili 3, Abalo 3, L. Karabatić, Hansen 4, Narsis 4, Nilsen, N. Karabatić 5, Nai.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar