Na današnji dan - Konačno, Partizan! Poslije 35 godina...!

Prisećamo se sedme i za sada poslednje Partizanove titule šampiona Evrope. . .

Ostali sportovi 04.06.2017 | 21:30
Na današnji dan - Konačno, Partizan! Poslije 35 godina...!
San čekan 35 godina na impresivan način dosanjan je u večnom gradu, Rimu. Crno-beli su na današnji dan 2011. u finalu Evrolige nadigrali najbogatiji klub Starog kontinenta, Pro Reko - 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1).

Nadahnuti, motivisani Beograđani ošamutili su Rekove zvezde. Naš prvak je dominirao od prvog do poslednjeg minuta, a u poslednjoj četvrtini totalno je ošamutio ljutog rivala. Crno-beli su se na briljantan način revanširali Đenovljanima za prošlogodišnji poraz u polufinalu, kada su ispustili 4:0. Ovaj put to se nije dogodilo, "tim sveta" bio je nemoćan, razbijen, bez ideje, bezopasan.

Sudar titana od početka je bio žestok. Odbrane su bile granitne, napadači i nisu imali previše prilika da se iskažu. U prvoj četvrtini bolje su se snašli crno-beli.

Srpski šampion je bio sigurniji pred svojim golom, a ubojitiji u napadu. Italijani su preko Madaraša postigli prvi gol u finalu - 1:0. Srećom ubrzo je Miloš Korolija na pas Nikole Rađena izjednačio, da bi Miloš Ćuk minut i po pre kraja prve četvrtine doneo 2:1.

Ako su u prvoj dominirali odbrambeni igrači, u drugoj su se raspucali napadači. I opet su umešniji bili vaterpolisti sa Banjice. Crno-beli su bili neumoljivi sa igračem više,Pijetlović i Vujasinović nezadrživi, a sjajnu igru začinio je Aleksić projektilom za desetak metara za fantastičnih 7:4. Na papiru moćni Reko nije imao odgovor na igru našeg šampiona, vidljivo je da su bili dosta nervozniji u napadu, za potez slabiji od naših asova.

Crno-beli ni u trećoj četvrtini nisu smanjili gas. Kao pirane nasrtali su na igrače Reka u odbrani, nisu im dozvoljavali da nametnu svoj ritam i umešno su sačuvali kolosalna tri gola viška. Istina, Madaraš je početku četvrtine smanjio na 7:6, ali su odvažni Ćuk i Aleksić sjajnim golovima vratili na plus tri – 9:6.



Koliko je sjajna igra u odbrani izluđivala Italijana videlo se kod igrača više, kada domaćini nikako nisu nalazili rešenje kako da matiraju Sora. Pokušavali su iz daljine, neočekivano, ali uvek je to bilo brzopleto, nervozno. Crno-beli su pak bili mudri, strpljivi, nisu srljali i sugurno hitali ka sedmoj tituli.

U poslednjoj četvrtini Partizan je bio silovit, Reko nevidljiv. Eksplodirao je u tim trenucima Miloš Korolija. Centar crno-belih odigrao je utakmicu života, a prelepom šraubom je šest i po minuta pre kraja odlučio pobednika - 11:6.

Ipak, kako to obično biva kada je srpski vaterpolo u pitanju, veoma brzo ova ekipa se rasula i raštrkala širom Evrope i do danas Partizan nije bio blizu da ponovi veliki uspeh.

PARTIZAN - PRO REKO 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1)

Bazen: Foro Italiko u Rimu.
Gledalaca: 6.000.
Sudije: Tulga (Turska) i Borel (Španija).
Igrač više: Partizan R. 7 (6), Pro Reko 10 (3).
Peterci: Partizan R. -, Pro Reko 1 (0).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Soro, Hadžiteodoru, Rađen, Korolija 3, Aleksić 2, Pijetlović 2, Radović, Mandić, Mitrović, Vujasinović 2, Ćuk 2, Živojinović.

PRO REKO: Tempesti, Burić 1, Madaraš 3, Perone, Kašaš, Felugo, Filipović, Filjoli, Benedek, Zloković 2, Ivović 1, Molina, Nikić. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar