RG: Kristina Mladenović izbacila šampionku!

Franciskinja Kristina Mladenović prošla je u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Garbinje Mugurusom iz Španije sa 2–1 u setovima (6:1, 3:6, 6:3).

Tenis 04.06.2017 | 18:40
RG: Kristina Mladenović izbacila šampionku!
Mugurusa nije uspela da odbrani titulu u Parizu osvojenu prošle godine, a Mladenović je uspela da pobedi devet pozicija bolje plasiranu igračicu od sebe.

Već od početka meča je Mladenović pokazala da je došla po pobedu i odmah na startu meča napravila brejk. Do kraja prvog seta je napravila još dva i dobila taj deo igre sa 6:1.

Zanimljivo je da je svaki od setova započet i okončan brejkom. Na početku drugog seta, servirala je Kristina Mladenović, a Mugurusa uspela da napravi brejk. Francuskinja je u drugom setu uspela da oduzme protivnici servis, ali ga je i izgubila još dva puta pa je Mugurusa izjednačila u setovima.

Kako je Mugurusa započela drugi, Mladenović počinje odlučujući set. Francuskinja pravi brejk u uvodnom gemu trećeg seta, do kraja pravi još jedan u kome je iskoristila brejk, set i meč lopticu za poraz Muguruse i izbcivanje prošlogodišnje šampionke Otvorenog prvenstva Francuske.

Mladenović u četvrtfinalu igra sa boljom iz duela Venus Vilijams i Timee Bačinski.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar