RG: Ziki u 1/4-finalu! Busta izbacio Raonića!

Mlada Letonka eliminisala Samantu Stosur! Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad nekadašnjom šampionkom ovog turnira u dublu, Samantom Stosur.  Busta bolji od Raonića, četvrtfinale sa Nadalom! Španski teniser Pablo Karenjo Busta plasirao se u četvrtfinale , pošto je posle velike borbe pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 4:6, 7:6, 6:7, 6:4, 8:6. Srpski teniser i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa u paru sa Fernandom Verdaskom.

Tenis 04.06.2017 | 18:15
RG: Ziki u 1/4-finalu! Busta izbacio Raonića!
Zimonjić i Verdasko su u osmini finala pobedili Australijanca Semjuela Grota i Švedjanina Roberta Lindšted sa 6:2, 6:4.

Srpski i španski teniser su u prvom setu napravili dva brejka, dok im je u drugom jedan bio dovoljan za pobedu i plasman u četvrtfinale.

Njih dvojica će se za plasman u polufinale Rolan Garosa boriti protiv Brazilca Rožerija Dutra da Silve i Italijana Paola Lorencija.

Busta bolji od Raonića, četvrtfinale sa Nadalom! Španski teniser Pablo Karenjo Busta plasirao se u četvrtfinale , pošto je posle velike borbe pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 4:6, 7:6, 6:7, 6:4, 8:6.

Meč Karenja Buste i Raonića, 21. i šestog tenisera sveta, trajao je četiri sata i 17 minuta.

Karenjo Busta je i ranije mogao da završi meč, ali u desetom gemu petog seta nije uspeo da iskoristi tri meč lopte. On je, ipak, dva gema kasnije napravio brejk i stigao do nove prednosti, a u 14. gemu je iskoristio tek sedmu meč loptu.

Španac se plasirao u svoje prvo grend slem četvrtfinale, a tamo ga čeka zemljakRafael Nadal, koji je ranije pobedio Roberta Bautistu Aguta sa 3:0 u setovima.

Karenjo Busta i Nadal su se do sada sastajali tri puta i sva tri puta slavio je devetostruki šampion Rolan Garosa.

Francuz Gael Monfis plasirao se u osminu finala pošto mu je zemljak Rišar Gaske predao meč zbog povrede desne butine. U trenutku predaje Gaskea rezultat je bio 1:1 u setovima i 4:3 za Monfisa u trećem setu.

Monfis u narednom kolu igra protiv Švajcarca Stana Vavrinke.

Mlada Letonka eliminisala Samantu Stosur! Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad nekadašnjom šampionkom ovog turnira u dublu, Samantom Stosur.

Ostapenko je bila bolja u tri seta (2:6, 6:2, 6:4) i sa 19 godina prvi put došla ovako daleko na nekom od Grend slem turnira.

Ona je do pobede protiv finalistkinje Rolan Garosa u singlu i pobednice u dublu došla posle preokreta, baš kada se ispadanjem Anđelik Kerber, Samanti Stosur otvorio žreb.

Mlada Letonka je iznenadila Australijanku iako je u prvom setu čak četiri puta pretrpela brejk i izgubila set. U narednom nije dozvolila protivnici da joj oduzme servis, ona je to učinila dva puta i u poslednji set ušla sa više samopouzdanja i mentalne sigurnosti.

Stosur ni u odlučujućem setu nije imala odgovor, Letonka je u petom gemu napravila odlučujući brejk u meču iskoristivši prvu brejk loptu koja joj se ukazala. Do kraja meča je samo zadržala svoj servis i slavila protiv šampionke US Opena iz 2011. godine.

Jelena Ostapenko je na turnir došla kao 47. na listi, a u četvrtfinalu ima još teži ispit jer igra protiv Dankinje Karoline Voznijacki.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar