Moto GP: Doviciozo i Dukati iznenadili na Muđelu!

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo slavio je na Velikoj nagradi Italije na Muđelu, šestoj trci sezone Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 04.06.2017 | 16:15
Moto GP: Doviciozo i Dukati iznenadili na Muđelu!
Doviciozo je slavio ispred lidera u generalnom plasmanu Maverika Vinjalesa koji nije iskoristio pol poziciju koju je ostvio na svojoj Jamahi.

Italijan je doneo Dukatiju prvu pobedu na Muđelu posle posle 2009. godine.

Do pobedničkog postolja neočekivano je stigao još jedan vozač Dukatija Danilo Petruči, dok je ljubimac domaće publike Valentino Rosi kroz cilj prošao kao četvrti.

Peti je bio Alvaro Bautista, šestu poziciju osvojio je aktuelni šampion Mark Markes, sedmi je završio Joan Zarko, osmi Horhe Lorenco, a deveti Piro. U poslednjem krugu bez plasmana je ostao Dani Pedrosa posle kontakta sa Kalom Kračlouom.

Rosi je sjajno počeo trku i već u prvom krugu preuzeo prvo mesto, ali već u drugom Lorenco obilazi i Vinjalesa i njega.

"Doktor" se brzo vraća na čelo trke, ali je nastavljena žestoka borba Dukatija i Jamahe u koju je aktivno bio uključen i Vinjale, pa susledile nove brojne smene na vrhu.

U petom krugu Doviciozo se probija ispred Rosija na drugu poziciju, u međuvremenu je napredovao i Petruči, da bi deset krugova pre kraja Doviciozo uspeo konačno da obiđe Vinjalesa, a Petruči se našao ispred Rusija.

Vrlo brzo prestigao je i Vinjalesa pa je osam krugova pre kraja Dukati imao vozače na prve dve pozicije. Očekivala se borba Dovicioza i Petručija za pobedu, ali četiri kruga pre kraja Vinjales uspeva da se ubaci između dva Dukatija.

Usledio je napad Španca na prvo mesto, ali je Doviciozo odoleo naletima i stigao do prve pobede u sezoni, treće u karijeri u "kraljevskoj klasi".

U generalnom poretku Vinjales je ostao na prvom mestu sa 105 bodova, Doviciozo se prvom pobedom na suvoj stazi probio do druge pozicije sa 79, ispred Rosija koji ima 75.

Moto GP sezona nastavlja se 11. juna trkom za Veliku nagradu Španije na Katalunji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar