RG: Ispao Izner, Nadal "melje", Monfis na Vavrinku!

Rafael Nadal nastavlja da gazi rivale na putu ka desetoj tituli na Rolan Garosu. Voznijacki preko Kuznjecove do četvrtfinala! Danska teniserka Karolina Voznijacki prva je četvrtfinalistkinja Rolan Garosa.  Ruski teniser Karen Hačanov igrače protiv Endija Marija u osmini finala Rolan Garosa.

Tenis 04.06.2017 | 15:30
RG: Ispao Izner, Nadal "melje", Monfis na Vavrinku!
Hačanov, 53. igrača na ATP listi, eliminisao je 21. nosioca Džona Iznera u četiri seta.

On Amerikanca savladao sa 7:6(1), 6:3, 6:7(5), 7:6(3) posle nešto više od tri sata igre.

Meč je prekinut u subotu uveče zbog kiše posle taj-brejka u prvom setu, da bi Rus iznenadio Iznera u nedelju popodne.

U narednom kolu će igrati protiv prvog favorita turnira.

Voznijacki preko Kuznjecove do četvrtfinala! Danska teniserka Karolina Voznijacki prva je četvrtfinalistkinja Rolan Garosa.

Voznijacki je u jednom od "derbija" četvrtog kola eliminisala Svetlanu Kuznjecovu sa 6:1, 4:6, 6:2.

Ruskinja je napravila skoro dvostruko više neiznuđenih grešaka od rivalke.

Voznijacki u četvrtfinalu čeka bolju iz duela između Jelene Ostapenko i Samante Stosur.

Rafael Nadal nastavlja da gazi rivale na putu ka desetoj tituli na Rolan Garosu.

Španac je u nedelju deklasirao zemljaka Roberta Bautistu Aguta sa 6:1, 6:2, 6:2 za manje od dva sata igre.

Bautista nije imao ni promil šanse na Suzan Lenglen terenu, iako je napravio brejk u prvom setu, morao je čak 18 puta da spasava svoj servis.

Nadal je napravio 31 viner, skoro 20 više od rivala, te za nijansu manje grešio od njega, a jedan od ključnih faktora bio je i sjajan drugi servis (73%).

"Bik s Maljorke" će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela između Miloša Raonića i Pabla Karenja Buste, a onda sledi potencijalni novi "Klasik" sa Novakom Đokovićem u polufinalu.

Nadal u neprijatno dobroj formi! Devetostruki šampion Rolan Garosa nastavio je strahovladu u Parizu, gde je u prva četiri kola prepustio rivalima samo 20 gemova u 12 setova.

1. kolo - Benoa Per 6:1, 6:4, 6:1
2. kolo - Robin Hase 6:1, 6:4, 6:3
3. kolo - Nikolz Basilašvili 6:0, 6:1, 6:0
4. kolo - Roberto Bautista Ahut 6:1, 6:2, 6:2

(4) Rafael Nadal nastavio je danas strahovladu na terenima u Parizu, gde se ozbiljno namerio na jubilarnu, desetu gren slem titulu i prvu od 2014. godine.

U osmini finala drugog gren slema sezone, najbolji teniser na zemljanim podlogama u istoriji tenisa deklasirao je i jednog od nosilaca, (17) Roberta Bautistu Ahuta, koji je trebalo da mu predstavlja solidnog rivala, ali koji je osvojio ukupno pet gemova za 113 minuta neravnopravnog tenisa.

Popularni Rafa u prva četiri meča nije izgubio set, odnosno samo je dva puta u 12 setova dozvolio rivalima da stignu do "4". Ukupno, prepustio je protivnicima 20 gemova...

Nadal je bio dominantan i inspirisan od prvog poena, a kako vreme protiče sve je jasno da u njegovoj levici ponovo ima baruta za najveće domete. Ono što, ipak, pravi najveću razliku u odnosu na Rafu koji od 2014. do danas nije osvojio gren slem trofej, predstavlja rad nogu.

Levoruki as ponovo pleše po terenu i uspeva pravovremeno da se namesti na udarce, koji nikada nisu bili sporni kada je snaga i preciznost, a pre svega spin u pitanju.

Nadal će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz meča (5) Miloš Raonić - (20) Pablo Karenjo Busta, a potom rival u borbi za finale mogao bi da mu bude (2) Novak Đoković, jedan od dvojice tenisera koji su ga pobeđivali u Parizu – ikada!

Drugi je Robin Soderling, koji se u međuvremenu povukao iz tenisa.

Nadal je Rolan Garos osvajao bez izuzetka od 2005, do 2009. godine, kada je izgubio od Soderlinga u napetom meču u kom su se obojica ponašala nepristojno i nesportski, što je iskoristio Rodžer Federer i stigao do jedine gren slem titule koja mu je nedostajala.

As sa Majorke vratio se na tron već 2010. godine i nije silazio sa njega sve do 2015. kada je doživeo drugi poraz ikada na Rolan Garosu. Za razliku od Federera, kojem je Soderling direktno pomogao, Đoković je morao sam da zaustavi Nadala, što je i učinio u četvrtfinalu, ali je potom doživeo poraz od Stena Vavrinke u velikom finalu.

Međutim, Đoković je dugo čekanu titulu u prestonici Francuske osvojio već sledeće godine, kada je Nadal zbog povrede morao da se povuče u periodu između drugog i trećeg kola.

U osminu finala plasirao se domaći adut Gael Monfis, kojem je meč u trećem setu predao zemljak Rišar Gaske.

U tom trenutku bilo je 1-1 u setovima, dok je Monfis napravio brejk u trećem i imao servis na 4:3. Monfisa u osmini finala očekuje duel sa Stanislasom Vavrinkom.

Rezultati osmine finala:

(1) Endi Marej - Karen Hačanov
(8) Kei Nišikori - Fernando Verdasko

(3) Sten Vavrinka - (15) Gael Monfis
(7) Marin Čilić - Kevin Anderson

(5) Miloš Raonić - (20) Pablo Karenjo Busta
(4) Rafael Nadal - (17) Roberto Bautista Ahut 6:1, 6:2, 6:2

(6) Dominik Tim - Orasio Sebaljos
(2) Novak Đoković - (19) Albert Ramos Vinjolas

DAN POČEO "NADOKNADAMA" OD SUBOTE

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedio Amerikanca Džona Iznera 7:6(1), 6:3, 6:7(5), 7:6(3).

Hačanov je sa 21. godinom postao najmlađi teniser koji se plasirao u osminu finala Rolan Garosa još od 2009. godine. Ruskom teniseru je ovo prvi nastup na Rolan Garosu, a tek treći na grend slem turnirima u karijeri.

U glavnom žrebu Rolan Garosa bilo je 11 Amerikanaca, a posle ispadnja Iznera nije ostao nijedan.

Hačanov će u osmini finala igrati protiv prvog tenisera sveta, Britanca (1) Endija Mareja.

U još jednom meču koji je počeo u subotu, pa nastavljen u nedelju kada je prestala kiša, japanski teniser (8) Kei Nišikori savladao je Hjeona Čunga iz Južne Koreje rezultatom 7:5, 6:4, 6:7(4), 0:6, 6:4.

Nišikori će u narednoj rundi igrati protiv Španca Fernanda Verdaska.

Oba meča su sinoć bila prekinuta zbog kiše, kao i francuski derbi između (15) Gaela Monfisa i (24) Rišara Gaskea, koji je nastavljen danas ali opet nije završen jer je Gaske morao da preda zbog povrede pri rezultatu 7:6 (5), 5:7, 4:3 za Monfisa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar