NHL - finale: Surovi revanš "Predatora"!

Hokejaši Nešvila, nakon dva gostujuća poraza, pred svojim navijačima stigli do prvog trijumfa u finalu Stenll Kupa protiv aktuelnog šampiona Pitsburga.

Ostali sportovi 04.06.2017 | 19:00
NHL - finale: Surovi revanš "Predatora"!
I u trećem meču finalne serije Stenli Kupa viđena je prava goleada.

Nakon dva trijumfa Pitsburga (5:3, 4:1) u Pensilvaniji, hokejaški karavan preselio se u Tenesi, gdje su domaći Nešvil Predatorsi u trećem susretu deklasirali aktuelnog šampiona Pitsburg Pingvinse 5:1 (0:1, 3:0, 2:0).

U prvih 10 minuta domaćin je bio bolji rival na ledu, ali su na odmor gosti otišli s minimalnom prednošću. Jedini pogodak u prvoj trećini postigao je sjajni Džejk Gencel, koji je u drugom meču finala sa dva pogotka bio prvo ime meča.

Ipak, uslijedilo je furioznih deset minuta domaćih hokejaša, u kojim se čak tri puta tresla mreža Pitsburga.

Sredinom druge trećine Roman Josi iskoristio je igrača više i pogodio za 1:1. Nepun minut kasnije na semaforu već je 2:1. Strijelac je Frederik Godro. Zatim je Džejms Nil postigao treći pogodak za Nešvil u posljednjem minutu trećine, te nagovijestio prvi trijumf svog tima u finalnoj seriji.

I u odlučujućoj trećini domaćini su bili bolji. Kada je Kreg Smit pogodio za 4:1, bilo je jasno da će se radovati domaći navijači, koji su ispunili "Bridžstoun Arenu" do posljednjeg mjesta.

Šveđanin Matijas Ekholm postavio je konačnih 5:1 sedam minuta prije kraja meča, još jednom u situaciji kada je Nešvil na ledu imao igrača više.



Ponajbolji igrač gostiju Sidni Krozbi bio je razočaran kako su on i saigrači odigrali treći meč.

"Znali smo da će protivnik igrati agresivno i to se i desilo. Poveli smo na početku, ali su oni izjednačili sa igračem više. Dešava se, ali mislim da smo se olako predali nakon tog prvog pogotka. To se ne smije dešavati u ovako velikim utakmicama", poručio je 29-godišnji Kanađanin.

Četvrti duel na programu je u noći između ponedjeljka i utorka, takođe u Nešvilu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar