RG - Del Potro: Endi je veliki šampion!

Huan Martin del Potro rekao je posle poraza od Endija Marija da nije mogao da veruje da nije osvojio prvi set, ali da je to tako protiv velikih šampiona.

Tenis 04.06.2017 | 13:45
RG - Del Potro: Endi je veliki šampion!
"Nisam mogao da verujem, pogotovo da sam izgubio set posle toliko prilika da ga prelomim. Igrao sam sjajno tokom većeg dela prvog seta, ali tako vam je to kada igrate protiv najboljeg igrača sveta i šampiona kakav je Endi – nikada niste sigurni", iskren je Del Potro.

'Div iz Tandila' imao je brejk prednosti u uvodnom delu meča, propustio je set loptu na 5:3 i servis rivala, a onda šansu i da kada on započinje poene potvrdi vođstvo.

Ipak, kulminacija sjajnog prvog seta, došla je u taj-brejku, kada je Argentinac propustio nove dve šanse za povede. Na kraju je poražen sa 7:6 (8), 7:5, 6:0.

Opet, bio je ovo prvi meč na zemlji Rolan Garosa od 2012. godine za Delpa, čime je izuzetno zadovoljan.

"Oduševljen sam onime što se danas događalo na terenu. Veoma sam srećan zbog činjenice da je publika navijala za mene, na meču ovakvog nivoa. Nedostajao mi je ovaj turnir prethodnih pet godina, a kući nosim uspomene od sjajnih ljudi, prijatelja, navijača, ali i mojih ljudi iz Argentine koji su bili ovde. Nadam se da ću sledeće godine biti u boljoj formi i da ću igrati bolji tenis", zaključio je Delpo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar