Najava: Traži se novi rukometni vladar Evrope!

Mislili ste da se ovog vikenda igra samo UEFA Liga šampiona? Grdno ste se prevarili jer i rukometaši u Kelnu na Fajnal-foru odlučuju o novom prvaku Starog kontinenta.

Ostali sportovi 03.06.2017 | 15:00
Najava: Traži se novi rukometni vladar Evrope!
Kakav će ovo sportsko-kladilački vikend biti! Danas od 20.45 u Kardifu Real Madrid iJuventus odmeravaju snage u finalu UEFA Lige šampiona, tenis je uzavreo na šljaciRolan Garosa, „preko bare“ se igraju dva velika finala, NBA (Golden Stejt i Klivlend) iNHL (Nešvil i Pitsburg), a u nedelju ćemo saznati i ime novog klupskog pobednika rukometne EHF Lige šampiona.

Pre toga, danas u Kelnu igraju se polufinala, pošto je u pitanju FINAL 4 format, kao i u Evroligi. U oba polufinala favoriti su jasni, a to su PSŽ i Barselona. Naravno, iznenađenja su moguća, ali kada se pogleda spisak igrača sve je jasno.

Krenimo od prvog polufinala u kojem se sastaju Pari Sen Žermen i mađarski Vesprem. U timu iz grada na obali Balatonskog jezera igra i naš proslavljeni reprezentativac Momir Ilić. Moša je majstor svoje vrste, a uz nekoliko vrhunski raspoloženih saigrača, kao što suRenato Sulić i Kristijan Ugalde, kao i neverovatni golman Mirko Alilović možda bi i mogao da napravi probleme mašineriji iz Grada svetlosti. A nju predvode naravno čuvena braća Karabatić, Nikola i Luka. Pored ove dvojice rukometnih zveri, momaka poreklom sa ovih prostora (otac iz Istre, a majka iz Niša) tu je i neverovatni danski strelacMikel Jansen. 

Zapravo ceo sastav Parižana deluje nestvarno i samo je pitanje sa koliko golova razlike će pasti Mađari. Istina, PSŽ je bio veliki favorit i prošle godine, takođe u Kelnu, ali je u polufinalu pao protiv i dalje aktuelnog šampiona, Kjelcea iz Poljske koji je u borbi za titulu savladao upravo Vesprem. Mađari, inače, imaju tri izgubljena finala u Ligi šampiona, i nadaju se da bi sada mogli do titule. Malo verovatno, ali ne i nemoguće.

U drugom polufinalu snage odmeravaju Barselona i Vardar za koji će, verujemo, većina nas navijati. Ne samo zato što su u pitanju naše južne komšije, već i zato što u redovima skopskog giganta igraju četiri rukometaša rođena u Srbiji. Pre svih, na golu je čuveniArpad Šterbik (rođen u Senti, branio za Jugoslaviju, pa potom uzeo španski pasoš razočaran mutnim radnjama u i oko našeg nacionalnog tima), a tu su i Strahinja Milić, Ilija Abutović i Mijajlo Marsenić. A šta reći o Barsi? Rukometni gigant koji svake godine ide na titulu i ništa drugo. Udarna pesnica katalonskom gigantu je baš makedonski reprezentativac, neverovatni Kiril Lazarov, jedan od najboljih desnih bekova koji su ikada zaigrali ovaj sport. A tu si i Bengoečea, Siprek, Jiha, Anderson...

Čeka nas uzbudljiv vikend u Kelnu. Sve govori u prilog finalu Barselona - PSŽ, a onda - SPEKTAKL!

RASPORED MEČEVA

SUBOTA 3. JUN
15.15  VESPREM - PSŽ
18.00 VARDAR - BARSELONA

NEDELJA 4. JUN
15.15  ZA TREĆE MESTO
18.00  FINALE

ŠAMPIONI OD 2010.

2010.  KIL
2011.  BARSELONA
2012.  KIL
2013.  HAMBURG
2014.  FLENSBURG
2015.  BARSELONA
2016.  KJELCE

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar