RG: Čilić ''bije'' redom, Radvanjska nemoćna!

Francuska teniserka Aliz Korne priredila je malo iznenađenje sedmog dana Rolan Garosa.  Hrvatski teniser Marin Čilić nastavio je sa sjajnim igrama i lako se plasirao u osminu finala Rolan Garosa.  

Tenis 03.06.2017 | 13:15
RG: Čilić ''bije'' redom, Radvanjska nemoćna!
Sedmi nosilac drugog Gren slema sezone je u subotu nadigrao Felisijana Lopesa sa 6:1, 6:3, 6:3 za manje od dva sata igre.

Čilić je do najboljih 16 u Parizu stigao trećom maksimalnom pobedom, a u osmini finala čeka boljeg iz duela između Kajla Edmunda i Kevina Andersona.

Hrvat je do četvrte pobede u šest duela sa Špancem, prvo na šljaci, stigao uprkos tome što je Lopes napravio brejk već u prvom gemu meča.

Čilić je odmah vratio servis, a onda nije dozvolio rivalu nijedan gem za 6:1 u prvom setu. U drugom je ispustio brejk iz početnog gema, ali je slomio rivala sa dva u nizu u završnici za 6:3.

Treći set rešio je brejkom u drugom gemu, nakon što je spasao dve brejk šanse Španca.

Francuska teniserka Aliz Korne priredila je malo iznenađenje sedmog dana Rolan Garosa.

Korne je ubedljivo savladala deseto nositeklju Agnješku Radvanjsku sa 6:2, 6:2 i plasirala se u osminu finala.

Francuskinju u narednoj rundi u Parizu očekuje duel sa boljom iz meča između zemljakinje Karoline Garsije i iznenađenja sa Tajvana Su-Vej Sije.

Korne je za manje od sat i po igre savladala nekada drugu teniserku sveta prekinuvši niz Poljakinje od četiri uzastopne pobede u međusobnim susretima.

Radvanjska je očajno servirala na startu meča, nije uspela da osvoji nijedan svoj servis-gem, pa iako je napravila dva brejka, gubi bri set sa 6:2.

Drugi otvara sjajno, pravi brejk već u prvom gemu, međutim, opet ne uspeva da osvaja svoje servis-gemove, pa Korne lako preokreće i sa 6:1 stavlja tačku na jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri.

Korne je osminom finala ponovila svoj najveći uspeh sa Rolan Garosa iz 2015. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar