SL: "Orlovi" iz Novog Sada u odbranu titule!

Počinje Svetska liga! Srpski odbojkaši ovog vikenda će igrati pred svojim navijačima protiv SAD, Belgije i Kanade.

Ostali sportovi 02.06.2017 | 17:15
SL: "Orlovi" iz Novog Sada u odbranu titule!
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put u istoriji brani titulu šampiona Svetske lige, nakon velikog iznenađenja koje je priredila prošle godine na završnom turniru u Krakovu.

Izabranici Nikole Grbića tada su pobedili Poljsku (3:1), izgubili od Francuske (2:3, dovoljno da budu prvi u grupi), pa u mečevima za medalje srušili Italiju (3:2) i Brazil (3:0). Bila je to sjajna uteha za neodlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali ove godine je Svetska liga možda i najmanje važno od tri međunarodna takmičenja.

"Orlovi" su prošle nedelje na superioran način obavili posao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, a krajem avgusta i početkom septembra u Poljskoj im predstoji šampionat Evrope.

Igrači će svakako dati maksimum da ostvare što bolji rezultat, a Grbić uoči prvog vikenda i turnira B grupe u Novom Sadu ističe da je ekipa spremna.

"Odigraćemo praktično 14 utakmica u mesec dana, a mislim da imamo kvalitet da ovog vikenda dobijemo sve tri. Trenutno nije pitanje da li jesmo ili nismo u formi, samo je bitno da budemo bolji od protivnika".

Srbija se u petak sastaje sa selekcijom SAD, u subotu sa Belgijom i u nedelju sa Kanadom (sve od 19.00).

U elitnoj diviziji Svetske lige takmiče se još Brazil, Poljska, Italija, Iran, Francuska, Bugarska, Rusija i Argentina.

"Orlovi" će od 9. do 11. juna igrati u Teheranu protiv Irana, Argentine i ponovo Belgije, a od 16. do 18. juna u Buenos Airesu protiv Brazila, Bugarske i opet protiv Argentine.

Fajnal siks je od 4. do 8. jula u brazilskom gradu Kuritibi. Kao i obično, domaćin se automatski kvalifikovao, a ostalih pet učesnika ići će po plasmanu u ligaškom delu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar