F1: Tehnička analiza u dva koraka...!

Gubi li Hamilton od Fetela u Montrealu i Bakuu? Luisa Hamiltona i Valterija Botasa po svoj prilici na naredne dve trke očekuju tehnička odstupanja koja mogu da se odraze na njihov plasman kao i u Monaku.

Ostali sportovi 05.06.2017 | 17:00
F1: Tehnička analiza u dva koraka...!
Nigde nije kao u Monaku, ali ipak ima jedna tanka nit koja trku u kneževini povezuje sa naredna dva trkačka vikenda! To je bitno reći da bi se u par kratkih crta objasnile i predvidele okolnosti u takmičenju Mercedesa i Ferarija na VN Kanade i VN Azerbedžana.

Ukratko, sve tri staze poseduju kratke krivine i glatku asfaltnu podlogu. To ne pogoduje postizanju adekvatne radne temperature pneumatika, pa se na osnovu toga i nameće zaključak da će Luis Hamilton i Valteri Botas ponovo biti u problemu.

“Kada sam dolazio u Monako, bio sam uveren da nam slede veoma jake trke. Slede staze na kojima sam uvek bio jak, ali imamo problem sa gumama koje su mala nepoznanica. I u Kanadi ćemo imati iste specifikacije smeše pneumatika kao i u Monaku. Ultrasoft nam je stvarao problem, pa moramo da radimo još dosta kako bi razumeli šta se dešava”, rekao jeHamilton i preciznim tehničko-trkačkim rečnikom objasnio šta ga muči.

“Postoji toliko različitih stvari koje moramo da istražimo kako bi shvatili zašto su gume funkcionisale na jednom bolidu a na drugom nisu. Mora da se radi po više tačaka i sa više krugova. Treba razjasniti želimo li više da forsiramo prednje gume, kako da učinimo automobil da ima više podupravljanja ili preupravljanja“, kaže Hamilton, a mi nećemo ići dalje u analizu njegove izjave. Jednostavno, nameće se zaključak da je Ferari u tehnički boljem položaju na naredne dve trke.

Iste muke muče i Valterija Botasa, čak i on se žali na trakciju i prijanjanje bolida u krivinama. Kada to znamo, onda nam postaje jasno i zbog čega se čelnici Mercedesa žale na sve, pa i na razvojni period budući da je Ferari bar po onim informacijama koje stižu iz Dajmlera čak 16 nedelja ranije počeo da radi na bolidu koga sada već dobro znamo po “SF 70 H” oznaci.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar