"Rusija ponizila samu sebe"

Vladajuća Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića oglasila se danas povodom zadržavanja i deportacije poslanika te partije Miodraga Vukovića iz Moskve, ocijenivši da je ovim, kako navode, nedostojanstvenim činom samo potvrđeno ono što se odavno zna - da iza neprimjerenog i nedostojnog miješanja Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore stoji njena zvanična politika.

Region 30.05.2017 | 15:38
"Rusija ponizila samu sebe"
U saopštenju dostavljenom Tanjugu, DPS tvrdi da je jasno da ovakav potez zvanične Moskve predstavlja samo još jedan vid odmazde prema Crnoj Gori, i prema ljudima koji slijede državnu politiku svoje zemlje
 
- Drugo objašnjenje teško da čak i Moskva može pronuditi. Na drugoj strani, javno se demonstrira da su najžešći protivnici Crne Gore iz Crne Gore na nedeljnom nivou gosti na nekoj od najviših tamošnjih zvaničnih adresa. Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Slaven Radunović i svi drugi koji su za šaku ruskih dolara spremni da izdaju sopstvenu državu, tamo su dobrodošli, uz javne talambase. Ipak, ne može ih oprati ni Marija Zaharova - navodi se u saopštenju.

DPS uvjerava da neće dugo proči, a vrijeme će kažu, pokazati da je u velikoj zabludi bila velika Rusija, a ne Crna Gora.

Vladajuća DPS je ocijenila da je zadržavanje na aerodromu u Moskvi i deportovanje poslanika Vukovića, bez ikakvog obrazloženja i prethodnog upozorenja, kao i uslovi u kojima se sve to događalo, ne služe na čast jednoj velikoj državi, koju Crna Gora smatra vjekovnim prijateljem.

Ovim nedostojanstvenim činom samo je potvrđeno ono što odavno znamo - da iza neprimjerenog i nedostojnog miješanja Rusije u naše unutrašnje stvari stoji njena zvanična politika - navodi se u saopštenju.

Vuković je, poručuju iz DPS,. doživio neprijatnost na pragu "bratske" Rusije, ali je ona ovakvim odnosom ponizila samu sebe.

- I pokazala cijelom svijetu koliko je ustvari slaba, kad se tako siledžijski može odnositi prema jednoj maloj zemlji, tradicionalnom prijatelju, čija je sva krivica u tome što je odlučna da sama bira svoj put u budućnost - ističu iz DPS i kao primer navode priključenje sankcija EU protiv Rusije, uz obrazloženje da je to učinjeno jer su kandidat za članstvo.

Očekivali su, kažu, da će u Moskvi biti mudrosti da se njeguju odnosi makar na određenim nivoima, u obostranom interesu.

- Ovakvi potezi velike nuklearne sile, koja se iživljava na prizeman način na svojoj teritoriji nad crnogorskim poslanikom narušenog zdravlja, pokazuje da je Moskva zaista u problemu. Ili da smo mi u Crnoj Gori u velikoj zabludi... - navodi se u saopštenju i poručuje da se Rusija ne čudi, ako Crna Gora bude povlačila slične poteze.

- A spisak onih iz Rusije koji se neprijateljski, što javno što tajno, odnose prema Crnoj Gori, mnogo je širi od onog zvaničnog EU - navodi se u saopštenju DPS.

(Tanjug)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Peki

30.05.2017 14:13

Pivke izdajnicke crnogorske prodali ste se zapadu sad bi da vas Rusija mazi Milove izdajnicke p.....

ODGOVORITE
Name

Mata

30.05.2017 15:32

Po tebi su se trebali prodati Rusiji za malo plina.

Name

Tata

30.05.2017 17:15

(1) NATO je bombardovao Srbiju i Crnu Goru, bez ikakvog povoda, kršeći međunarodno pravo. CG se dakle prodala agresoru. (2) Rusija nije bombardovala Srbiju i Crnu Goru pa je logično da sa njima sarađuju. (3) Da neko napadne tebe i tvoju porodicu, pri tom ti ne daj Bože ubije jedno dijete, da li bi ti sa tom osobom bio partner u bilo čemu?

Name

ЖИКА Ж

31.05.2017 05:49

МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА "ЦРНА ГОРА", ..... !?

Name

Ranko

30.05.2017 14:30

NATO_vske poltrončine bune se što je njihov Vuković isporučen iz Moskve, a krenuo za Minsk. Što niste uputili demarš Trampu kada je gurnuo u ćošak vašeg premijera, ili znate da mu je tamo mjesto,

ODGOVORITE
Name

Sta Se Desi

30.05.2017 14:43

A nekada zajedno ratovali protiv Japana.

ODGOVORITE
Name

hehe

30.05.2017 15:12

Grandiozna fama o navodnoj "velicini" ruske drzave sve brze pada u vodu, ta "mocna, promisljena i obavjestajno superiorna sila" je dozvolila da im jedna mala Crna Gora zvekne samarcinu od kojeg im vec godinu dana zuji u usima. Prvo su ih navukli preko "bratstva" i tradicionalnog prijateljstva da avionima prebacuju pare i kupuju sve zivo po Crnoj Gori uvjeravajuci ih da ce im to biti stalna morska baza na toplom moru u srcu Evrope kao neka vsta juznog Kaljingrada pri tome za to ne dajuci im nikakvu garanciju osim "casne rijeci", a kad su ih dobro finansijski iscrpili i njihove bisage pretovarili u svoje dzepove i pare potrosili, rekli im jeste jeste mi jesmo braca, ali mi imamo svoje interese i ulaskom u nato okrenuli tur tzv braci koji su mislili da ce biti vlasnici primorja sa parama pokradenim od ruskog naroda. I sada se samo vise ukopavaju vodeci spoljnu politiku na nivou ostavljene siparice koja ne zna sta bi od bijesa pa pravi maloumne skandale! Milo je i ovakav i onakav, ali za vodjenje politike iskljucivo u interesu svoje drzave i svog naroda je maher svjetske klase!

ODGOVORITE
Name

Novi Herceg

30.05.2017 17:17

Steta sto u ,,suverenoj,smostalnoj,jedinstvenoj,demokratskoj,,itd.BIH nema takav pametan politicar kao Milo.

Name

Ispran mozak

30.05.2017 17:23

Da, Milo je u ime Crne Gore nasamario Rusiju. "Problem" je što ruski investitori i dalje posjeduju dobar dio CG. Zato očekuj, kao što su pametni Rusi stavili Hrvatsku u svoja kliješta preko većinskog udjela u Agrokoru koji posjeduju ruske banke, tako će i CG staviti u kliješta preko imovine koju posjeduju. A sad se vrati zapadnoj propagandi da te još malo zadoji u bratomržnji.

Name

cdbluka

30.05.2017 17:33

Pravi maher nema sta. Siptarska narko-mafija ga odrzava na vlasti, zbog zajednickih interesa.

Name

Patriota

30.05.2017 15:18

Dukanovicu spreman si samo za sverc cigareta sto si uvijek radio .Kad nebudes podobam sve ce se otkriti gov.o crnogorsko.

ODGOVORITE
Name

Patriota

30.05.2017 15:18

Dukanovicu spreman si samo za sverz cigareta sto si uvijek radio .Kad nebudes podobam sve ce se otkriti gov.o crogorsko

ODGOVORITE
Name

Braca po filteru

30.05.2017 15:49

Mile ronhil i Milo danhil.

ODGOVORITE
Name

Ova poruka će bas uplašiti Ruse! Jadno!

30.05.2017 15:57

A spisak onih iz Rusije koji se neprijateljski, što javno što tajno, odnose prema Crnoj Gori, mnogo je širi od onog zvaničnog EU - navodi se u saopštenju DPS.

ODGOVORITE
Name

kiza

30.05.2017 16:00

Milo ajde vise u aps. Vreme ti je. Ako ne odes sada otici ces malo kasnije. Ali vreme ti je.

ODGOVORITE
Name

Re

30.05.2017 16:35

A zasto bi u aps? Covjek voli svoju drzavu i radi za svoj narod. Nasi samo rijecima vole a rade samo za sebe i protiv naroda. Djukanovicu kapa do poda.

Name

Zoran

30.05.2017 16:00

Mili boze cuda nevidjenoga. Djukanovic prica o prodaji za dolare.

ODGOVORITE
Name

Moj Narode

30.05.2017 16:01

Ma da,mnogo ste vi bitni uopsteno?imate stanovnika kao jedno manje naselje u Moskvi oko semafora.

ODGOVORITE
Name

Kontra mjere EU su ništa

30.05.2017 16:09

Sto će Rusi dozivjeti kad im djetici uvedu svoje sankcije. Ima Rusija da padne preko noći, ako onaj sto ga je Tramp odgurnuo stigne da mu se požali. Šaka jada od države, manja od većeg gradskog kvarta u Moskvi, a i u Turskoj.

ODGOVORITE
Name

popara

30.05.2017 16:41

Pa u Bibliji je David pobijedio Golijata,valjda i Rusi to znaju,zasto ljutnja?

ODGOVORITE
Name

Kontrapunkt

31.05.2017 16:37

Kad razmislim, Mlo je samo nasao nacina da se odupre Beoradskom organizovanom kriminalu koji je opljackao i prisvojio Srbiju.

ODGOVORITE