Opšta tuča: Sijevale pesnice, igrač iznet sa terena!

Duel regularne sezone MLB lige između Vašingron Nešnalsa i San Francisko Džajantsa obeležio je manji prekid zbog opšte tuče na terenu.

Ostali sportovi 30.05.2017 | 19:00
Opšta tuča: Sijevale pesnice, igrač iznet sa terena!
Incident se odigrao u osmom iningu, kada je udarač i zvezda domaćih Brus Harper krenuo u obračun za bacačem gostiju Hanterom Striklendom.

Striklend je, deluje namerno, pogodio Harpera lopticom, koja je letela oko 140 na sat, malo iznad kuka, ali je Harper – umesto da krene na prvu bazu, kako pravila nalažu – odlučio da se fizički obračuna s protivnikom.

"Ili idete na prvu bazu ili idete na njega. Nema trećeg, a ja sam se odlučio za njega", rekao je Harper.

Odmah je krenuo ka njemu, počevši da mu preti palicom, ali je ubrzo bacio i kacigu i palicu i krenula je međusobna tuča. Ubrzo su se priključile obe ekipe, sa sve igračima koji su sedeli na klupi, a pobesnelog Striklanda morali su da iznesu sa terena.

Bio je ovo prvi duel dvojice igrača od 2014. godine, kada je Harper udario dva houm rana protiv Striklenda, a, iako mediji ističu da tu leži razlog za obračun, Brus kaže da to nema nikakve veze s ovim slučajem.

"Ne, mislim da nema veze s tim. Pogotovo jer je od tada prošlo tri godine, a oni su u međuvremenu osvojili i Svetsku seriju. Nisam očekivao da će mirno stajati, ali isto tako nisam mogao da dozvolim da 'prođe'. Nisam ni previše razmišljao, jer – kada vas neko pogodi lopticom koja ide tom brzinom... Odlučio sam da preuzmem stvar u svoje ruke. I, drago mi je da je odreagovao kako je odreagovao i udario me, umesto da mi se kao svi samo uneo u lice, poštujem ga zbog toga".



Generalni menadžer Džajansta Brus Boši kaže da je potez njegovog igrača izgledao ružno.

"Harper je pogođen, a ako pitate Hantera, koji je pre toga dozvolio nekoliko houm ranova, on će vam reći da je samo pokušao da baci dobru loptu, nije želeo da još jednom pogreši. Ali, u svakom slučaju je izgledalo ružno", kaže Boši.

S druge strane, menadžer Vašingtona Dasti Bejker veruje da je Striklend namerno pogodio Harpera.

"Vodili smo 2:0, izbačena dva igrača i nikog na bazi.. Bio je idealan trenutak da pogodite nekoga, ako vam je to cilj. Meni je delovalo kao da je to namerno učinio", jasan je Bejker..

Za kraj, čovek koji je sve započeo kaže da ipak nije namerno gađao rivala.

"Jasno mi je zašto ljudi u glavi imaju istoriju naših susreta, ali to je prošlost. Kao što sam i rekao, kada sam mu ranije bacao on je pronalazio način da to iskoristi i pretvori u svoju prednost. Pa bih, logično, radije da promašim, nego da mu dam još jednu lopticu na tacnu", rekao je Striklend.

Obojica su momentalno izbačena, a Vašington je na kraju slavio 3:0.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar