Peti dio „Pirata s Kariba“ imaće najveću zaradu u bioskopima SAD?

Najveću zaradu na osnovu prodaje ulaznica u SAD i Kanadi tokom vikenda imaće film „Pirati s Kariba: Mrtvi ljudi ne pričaju priče“, dok će komedija Dvejna Džonsona „Čuvari plaže“ ostvariti neočekivano loš rezultat.

Zanimljivosti 30.05.2017 | 10:42
Peti dio „Pirata s Kariba“ imaće najveću zaradu u bioskopima SAD?
Studio „Volt Dizni“ predviđa da će peti nastavak filmskog serijala Pirati s Kariba zaraditi 62,2 miliona dolara tokom prva tri dana prikazivanja, a 76,6 miliona dolara tokom prva četiri dana.

To je, međutim, drugi najslabiji početak za neki od pet filmova franšize Pirati s Kariba koji su ukupno koštali četiri milijarde dolara, ali je najnoviji film, čija je produkcija koštala 230 miliona, imao odličnu gledanost širom sveta, gde se očekuje da će zaraditi 300 miliona dolara od ulaznica za samo prva četiri dana prikazivanja.

To što taj film zaradu ostvaruje pretežno u inostranstvu, ne zabrinjava „Dizni“, koji navodi da je tako bilo i s prethodnima iz tog serijala.

S druge strane, film Čuvari plaže, prema kojem se kritičari odnose s podsmehom, ostvaruje znatno lošiji rezultat od očekivanog. Film koji je dorađena verzija televizijske serije iz devedesetih godina 20. veka, zaradio je u SAD i Kanadi tokom vikenda svega 18,1 miliona dolara, dok je produkcija koštala gotovo 70 miliona.

Od Čuvara plaža gledaniji je bio i film Čuvari Galaksije, drugi deo, kojem je ovo četvrti vikend u bioskopima. On je zauzeo drugo mesto sa 19,9 miliona dolara od prodatih karata u SAD i Kanadi, dok je u svetu zaradio 8,6 miliona.

Na četvrtom mestu je film Osmi putnik: Saveznik sa 10,5 miliona dolara od ulaznica drugog vikenda prikazivanja, uz oštar pad od 71 odsto u odnosu na prethodnu nedelju. Peto mesto je zauzeo film Sve, baš sve, sa procenjenom zaradom od 6,2 miliona dolara u američkim i kanadskim bioskopima.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar