Dženson Baton po drugi put: Zbogom Formulo 1!

Vozač Meklarena izjavio je da je trka u Monaku zadovoljila njegove standarde, da je sport napredovao u međuvemenu, ali da se on ipak vraća penzionerskom životu.

Ostali sportovi 30.05.2017 | 09:00
Dženson Baton po drugi put: Zbogom Formulo 1!
Priču o Batonovom povratku iz penzije već smo više puta izvrnuli na postavu. On je menjao Fernanda Alonsa u Monaku i to je to. Učinjeno je samo ono što je dogovoreno. Ispostavilo se i da nije bilo toliko loše. Istina, Alonsa je u Indijanapolisu izdala Hondina mašina, a Dženson Baton nije razočarao.

Ostvario je deveto kvalifikaciono vreme, ali je opet zbog bolesne Honde morao da startuje iz pit-lejna. I uprkos toga, bio je dobar. Ipak, incident sa Paskalom Verlajnom ga je izbacio iz trke, ali ipak ni to nije očajno. Bio je odličan za vozača koji prvi put u sezoni startuje i to u Monaku.

„Bio sam mnogo brži nego prošle godine! Bilo je zaista zabavno. Moram da kažem da sam bio razočaran kada sam čuo kakvi su novi propisi u pogledu težine bolide. Ovo je najteža staza za bolide, ali nije bilo nikakvih problema. Bilo je baš zabavno, Formula 1 je otišla u pravom smeru zahvaljujući novim propisima”, poručio je Baton da bi zaključio sve priče o njegovom povratku u aktivnu službu.

“Završio sam sa Formulom 1! Tako je bilo još u novembru prošle godine. Ipak, da bilo ko dobije poziv da vozi u Monaku, da li bi to iko odbio? Zaista nemam u planu nijednu trku Formule 1 ove godine, možda u nekim drugim kategorijama, ali ne u Formuli 1. Imam svoje stvari u kojima uživam”, poruka je Džensona Batona na kraju balade u Monte Karlu u kojoj je dokazao da uopšte nije zarđao.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar