"The Square" osvojio Zlatnu palmu

Žiri 70. Filmskog festivala u Kanu izabrao je svoje pobednike! Glavna nagrada pripala je ostvarenju "The Square" švedskog reditelja Rubena Ostlunda, koji će kući poneti Zlatnu palmu. Rediteljka Sofija Kopola osvojila je priznanje za najbolju režiju, Hoakin Finiks proglašen je najboljim glumcem, a Dajen Kruger najboljom glumicom ovogodišnjeg festivala u Kanu.

Zabava 29.05.2017 | 08:26
"The Square" osvojio Zlatnu palmu
Švedska satira o svetu umetnosti The Square osvojila je glavnu nagradu na Kanskom filmskom festivalu, a iako je ta bučna i vesela parodija na temu političke korektnosti naišla na dobar prijem među publikom, čak je i režiser Ruben Ostlund bio iznenađen nagradom, prenosi AFP.

„O bože, o bože“, uzviknuo je reditelj nakon proglašenja dobitnika prestižne nagrade.

Holivudskoj glumici nemačkog porekla Dajan Kruger dodeljena je nagrada za najbolju glumicu, dok je američkom glumcu Hoakinu Finiksu pripala nagrada za najboljeg glumca.


Dajani Kruger je nagradu donela uloga u filmu In the Fade, gde tumači lik majke koja je izgubila porodicu u neonacističkom napadu, prenosi AFP.

rihvatajući nagradu, ona je rekla da svako ko je „preživeo teroristički čin i ko pokušava da pokupi delove i nastavi život, nakon što je izgubio sve, treba da zna da nije zaboravljen“.

Hoakin Finiks proglašen je za laureata za ulogu u trileru You Were Never Really Here, u kojem glumi psihološki poremećenog plaćenog ubicu.

Na Filmskom festivalu u Kanu sinoć je, takođe, Sofija Kopola osvojila nagradu za najbolju režiju, koju joj je doneo film Beguiled, rimejk drame o građanskom ratu iz 1971, preneo je AP.

Žiri Kanskog filmskog festivala dodelio je glumici Nikol Kidman specijalnu nagradu povodom obeležavanja sedamdesetogodišnjice festivala. Kidmanova nije prisustvovala svečanoj dodeli nagrada na francuskoj rivijeri, ali je poslala video-poruku iz Nešvila, u kojoj izražava duboko žaljenje što večeras nije prisutna na ceremoniji, prenosi AP.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar