KLS: Zvezda razbila Vršac i ostala na vrhu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Vršca u 12. kolu Košarkaške lige Srbije sa 80:55.

Košarka 28.05.2017 | 15:00
KLS: Zvezda razbila Vršac i ostala na vrhu!
Zvezda drži prvo mesto, Vršac samo statista u Pioniru!

Šta reći osim - rutinska pobeda Crvene zvezde. Odigrali su igrači Dejana Radonjića baš koliko je potrebno i lako savladali Vršac s 80:55 u dvorani Aleksandar Nikolić. Sada crveno-belima nedostaju još dve pobede do kraja kako bi zadržali prvu poziciju i imali prednost domaćeg terena u završnici MOZZART Superlige.

Zbog povreda nisu igrali Nejt Volters i Marko Simonović, ali to naravno nije bio veliki problem protiv ne previše jakog protivnika koji je bio s druge strane. Njihovi saigrači su povukli, pa smo videli solidno raspoređene poene u timu Crvene zvezde.

Najefikasniji u dresu Zvezde bio je Luka Mitrović sa 11 poena, pet skokova i četiri asistencije (3/3 za tri). Ognjen Dobrić i Marko Gudurić su dodali po 10 poena, Boriša Simanić je za deset minuta dao devet poena.

Bilo kakva rezultatska neizvesnost rešena je u toku prve deonice kada je posle 10 odigranih minuta Zvezda vodila 19:4. Dakle, gosti su ubacili samo četiri poena. A sa takvim statiranjem se ne možete bilo čemu nadati u Zvezdinom "filmu".

Doduše, odigrao je Vršac dosta bolje u drugoj i trećoj deonici kada se malo oslobio stegnutosti, ali je i Zvezda spustila gas. Prednost je konstantno bila preko 20 ralike.

Kod gostiju je bolji od ostalih bio Fundić sa ubačenih 18 poena i devet skokova čime je ponovo pokazao da je pravo pojačanje za ovaj sastav Vladimira Đokića.

Crvena zvezda u naredna dva kola prvo dočekuje Borac 31. maja, a potom u poslednjem meču ligaškog dela, u 14. kolu, gostuje Dinamiku 3. juna.

MOZZART SUPERLIGA: Crvena zvezda - Vršac 80:55 (19:4, 22:14, 18:16, 21:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, gledalaca 500
Sudije: Mrdak, Pecelj, Vesković

CRVENA ZVEZDA: Tompson 5, Dangubić 4, Mitrović 11, Lazić 2, Simanić 9, Dobrić 10, Rakićević, Dženkins 7, Gudurić 10, Jović 4, Kuzmić 9, Bjelica 9

VRŠAC: Pavković, Pavlović 8, Mitrović, Glišić 2, Krstović, Jovović 6, Savović 4, Jeftić 4, Minčev 4, Stojadinović 6, Fundić 18, Đerić 3

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar