LŠ: Aleksić, Gocić i Prlainović šampioni Evrope!

Ekipa Solnoka pobedila je ubedljivo favorizovani Jug sa 10:5 u finalu vaterpolo Evrolige.  “Srpski“ Solnok šampion Evrope, Prlainović MVP! Prlainović i Aleksić sa po tri gola torpedovali Jug u finalu Lige šampiona.

Ostali sportovi 27.05.2017 | 20:45
LŠ: Aleksić, Gocić i Prlainović šampioni Evrope!
Od starta utakmice u Budimpešti domaći vaterpolisti bili su u vođstvu i na kraju zasluženo slavili, nedopustivši nijednu šansu gostima.

Junak meča bio je mađarski golman Viktor Nađ koji je obranio čak 13 šuteva. Do titule su došli i srpski reprezentativci Živko Gocić, Andrija Prlainović i Milan Aleksić.

U utakmici za treće mesto italijanski Pro Reko je sa 15:6 savladao mađarski Eger, dok je u borbi za peto Breša savladala grčki Olimpijakos 8:5.

Solnok je novi šampion Evrope u vaterpolu! A za to može najviđe da zahvali srpskim internacionalcima. Prvak Mađarske je u finalu završnog turnira u Budimpešti savladao dubrovački Jug sa 10:5 (1:2, 5:2, 2:1, 2:0).

Ovo je ambicioznom i finansijski verovatno trenutno najbogatijem mađarskom klubu prva titule evropskog šampiona u istoriji. Prošle sezone osvojili su treće mesto u elitnom takmičenju.

Andrija Prlainović i Milan Aleksić su sa po tri postignuta gola bili najbolji strelci u timu Solnoka, a jednom je mrežu zatresao i Živko Gocić. Prlainović je proglašen i za najkorisnijeg igrača.

Dubrovački tim, koji je u polufinalu iznenadio italijanski Pro Reko, dobro se držao do sredine druge četvrtine, imao je pogodak prednosti, ali onda je Solnok potpuno preuzeo kontrolu u svoje ruke.

Mađarska ekipa je u drugoj četvrtini čak pet puta zatresla protivničku mrežu. Jug je uspeo da se u trećoj deonici vrati na minus dva u nekoliko navrata i ulije nadu svojim navijačima.

Ipak, kada je početkom poslednje deonice Živko Gocić doneo Solnoku prednost od 9:5, bilo je jasno da trofej ostaje u Mađarskoj. Jedini igrač sa dva postignuta gola kod Juga bio je Pavo Marković.

Ovo je Prlainoviću peta titula klupskog šampiona Evrope u karijeri i to sa četvrtim klubom (Partizan, Crvena zvezda i Pro Reko), Aleksiću druga, a Gociću prva. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar