LŠ: Jug šokirao Pro Reko, Andrija odveo Solnok u finale!

Jug šokirao Pro Reko, Filipović pogodio prečku u napadu za izjednačenje! Hrvatski sastav slavio je s 10:9 u Budimpešti i plasirao se u finale Lige šampiona.  Prlainović odveo Solnok u finale Lige šampiona! Uzbudljivo mađarsko polufinale - 7:5 protiv Egera.

Ostali sportovi 27.05.2017 | 11:45
LŠ: Jug šokirao Pro Reko, Andrija odveo Solnok u finale!
Vaterpolisti Juga iznenadili su moćni Pro Reko i plasirali se u finale Lige šampiona pobedom od 10:9 (4:2, 2:2, 3:4, 1:1). Jug će tako u Budimpešti braniti titulu prvaka osvojenu prošle godine.

Sve se rešavalo u samoj završnici, uzadnjem napadu, Filip Filipović je pogodio okvir gola u napadu za izjednačenje, Jug je došao do lopte i sačuvao je do kraja za konačnih 10:9.  Inače, zahvaljujući Filipu Pro Reko se držao u igri protiv raspucanog Juga. Njabolji igrač Evrope je bio najefikasniji sa četiri gola.

Bila je to drama u kojoj je Pro Reko vođen Vladimirom Vujasinovićem morao da pruži ruku boljem rivalu. U reprizi prošlosezonskog polufinala Jug je pokazao brzu igru, pa ni ove godine moćna italijanska ekipa nije znala kako do pobede protiv raspucanih Dubrovčana.

Mađarski derbi u polufinalu Lige šampiona pripao je Solnoku koji je u Budimpešti slavio s 7:5 (1:2, 2:0, 2:1, 2:2) protiv Egera.

Solnok će u finalu igrati protiv Juga koji je savladao Pro Reko s 10:9 u prvom polufinalu. Solnok su do finala predvodili naš Andrija Prlainović i Aron Janger sa po tri data gola. Lepo je videti Andriju u punom sjaju!

Finale se igra u subotu od 16.45.

Dubrovčani su titulu prvaka Evrope osvajali 1981, 2001, 2006. i 2016. godine, dok će Solnoku ovo biti prvi nastup u finalu Lige šampiona.

Od 15.15 Pro Reko i Eger igraju za treće mesto. Breša je danas u dvoboju za peto mesto svladala Olimpijakos sa 8:5.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar