Počeo F6 LŠ: Vrhunac vaterpolo sezone!

Jug na Pro Reko, šestorica Srba u mađarskom derbiju! Poznati su učenici polufinala fajnal-siks turnira Lige šampiona u vaterpolu.

Ostali sportovi 26.05.2017 | 09:45
Počeo F6 LŠ: Vrhunac vaterpolo sezone!
U Mađarskoj je počeo završni turnir Lige šampiona u vaterpolu na kojem učetvuje šest klubova. Pro Reko i Solnok su još ranije obezbedili direktan plasman u polufinale, a večeras je postralo poznato i pšrotoiv koga će igrati u borbi za finale.

Fajnal-siks turnir je počeo pobedom Juga nad Olimpijakosom 11:8, a spisak polufinalista je kompletirao mađarski Eger pobedom nad Brešom od 6:3.

Jug je izborio polugfinale sa Pro Rekom rutinskom pobedom nad Olimpijakosom pošto je već na poluvremenu imao nedostižnih 7:2. Nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika, a dvostruki strelci za tim iz Dubrovnika su bili Vrlić, Perone, Marković i Garsija. Sada ih čeka veliki derbi protiv Pro Reka čije boje brane Filipović, DuškoPijetlović i Mandić, a sa klupe ih predvodi Vlada Vujasinović.  

Daleko uzbudljivije je bilo u drugom duelu za polufinale. Eger je na krilima podrške sa tribina potopio Brešu i izborio mađarski derbi sa Solnokom. Tek u poslednjoj četvrtini koju je dobio sa 2:0, Eger je uspeo da slomije otpor Italijana. Jedan od ključnih golova, onaj za 5:4 je postigao naš Boris Vapenski, a tačku je stavio Harai trećim golom na meču. Na golu Egera je odličan bio naš Branislav Mitrović koji je primio samo četiri gola, dok je značajan doprinos pobedio dao i Miloš Ćuk.

Triling Srba iz Egera će se u polufinalu sastati sa Solnokom čije boje brane Prlainović, Gocić i Aleksić. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar