SP: Srpkinje i Srbi sigurno ''gaze'' ka Mundijalu!

I treća u nizu za Srpkinje! Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je i Kipar u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.  Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dansku sa 3:0 u setovima, u drugom kolu Grupe E evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.  Atanasijević i Petrić slistili Dance! Plasman na Svetsko prvenstvo na dohvat ruke.

Ostali sportovi 25.05.2017 | 18:45
SP: Srpkinje i Srbi sigurno ''gaze'' ka Mundijalu!
Island, Češka pa Kipar.

Tim redom odbojkašice Srbije rušile su rivale na turniru u Varšavi.

U trećem kolu B grupe evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledeće godine izabranice selektora Zorana terzića ubedljivo su slavile protiv Kipra - 3:0 (25:10, 25:12, 25:15).

Srpskom timu za treći trijumf bilo je potrebno manje od sat vremena, tačnije 58 minuta.

Selektor Zoran Terzić odlučio je na trećem meču na turniru da odmori igračice koje su imale najzapaženije role na duelu protiv Češke (Tijanu Bošković, Stefanu Veljković, Brankicu Mihajlović), pa su se u njihovom odsustvu istakle Ana Bjelica sa 12 poena i Nađa Ninković, koja je upisala poen manje.

"Zaslužena pobeda. Ovo je bila prilika za igračice koje nisu u startnoj postavi da se uigraju i razigraju. Dan ranije nismo imali trening i ovaj meč je bio malo jači trening. Sledi slobodan dan i prilika da se odmorimo. Pripremićemo se za naredne mečeve dobro. Ne želimo da potcenimo protivnike", rekla je Bjanka Buša posle trijumfa.

Najefikasnija u redovima Srbije Ana Bjelica napomenula je da je ostvarena važna pobeda.

"Bio je ovo treći trijumf u nizu u kvalifikacijama i treći koji smo dobili rezultatom 3:0, što mislim da je veliki uspeh, s obzirom na to da smo se okupili tri dana pre početka kvalifikacija. Sve igračice su dobile priliku da igraju... Mislim da smo pokazali da smo superiorniji od drugih timova. Nadam se da ćemo uspeti to da pokažemo i protiv Slovačke i Poljske", izjavila je Ana Bjelica.

Srpske odbojkašice u petak će imati slobodan dan, u subotu će igrati protiv Slovačke (od 18 časova), a u nedelju će im rival biti Poljska (20.30).

Na Svetskom prvenstvu 2018. igraće osam reprezentacija iz Evrope, plasman će iz druge runde izboriti pobednici grupa, a iz treće runde takmičenja dve prvoplasirane selekcije.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dansku sa 3:0 u setovima, u drugom kolu Grupe E evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Po setovima je bilo (25:23, 34:32, 25: 19), izabranici Nikole Grbića ostvarili su drugu pobedu na turniru u Zagrebu.

Sledeću utakmicu igraće u petak od 17.30 protiv Švajcarske.

Odbojkaši Srbije dele lekcije. Orlovi su zabeležili i drugu maksimalnu pobedu na turniru E grupe II runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Zagrebu. Srbija je u 2. kolu savladala Dansku 3:0 (25:23, 34:32 i 25:19) posle 87 minuta igre.

Najzaslužniji za trijumf bili su Aleksandar Atanasijević sa 14 poena, Nemanja Petrićzabeležio je 12, a Srećko Lisinac deset. U redovima Danske istakao se Peter Bonesen sa 15 poena.

Posle dosta muke i velike borbe izabranici Nikole Grbića su pobedili Dansku, ali i sebe. U meču u kome se pobednik znao pre početka, bilo je teško slomiti otpor borbenog rivala. Uspela je Srbija u tome i sa nova tri boda stigla još korak bliže do Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Odbojkaši Srbije nastavili su da pobeđuju na kvalifikacionom turniru u Zagrebu za Svetsko prvenstvo.

u Domu odbojke "Bojan Stranić" savladali su selekciju Danske rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 34:32, 25:19, u drugom kolu grupe E evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izabranici selektora Nikole Grbića dosta su se mučili protiv raspoloženih Danaca, ali su rešili duel u svoju korist, osvojili nova tri boda i stigli korak bliže do Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 14 poena, Nemanja Petrić upisao je 12, a Srećko Lisinac 10 poena.

Srbiji je to bila druga pobeda na turniru u Zagrebu, nakon što je u prvom kolu savladala Belorusiju, takođe, rezultatom 3:0.

"Najvažnija stvar od svega je da smo pobedili rezultatom 3:0, kao i što je nekoliko igrača dobilo priliku da igra, a koji inače ne bi imali toliko šansi. Sve je proteklo kako sam planirali. Zadovoljan sam rezultatom", rekao je Nikola Grbić posle pobede.

On je dodao da se nada da je za igrače Srbije, koji su bili favoriti, meč protiv Danske bio prilika da nauče mnogo toga.

"Ova utakmca je bila, nadam se, lepa lekcija. Lepa lekcija iz razloga zato što bi iz ovog meča igrači trebalo da shvate da i kada nisi na svom nivou i kada protivnik počne da igra bolje, i kada krene nervoza i nesigurnost, možeš da pobediš".

U petak sledi meč sa Švajcarskom (17.30), u subotu će igrati sa Norvežanima (15.00), dok će u poslednjem kolu odmeriti snage sa domaćinom, Hrvatskom u nedelju od 17 časova.

"Naredni protivnici su sličnog ili istog kvaliteta kao Danska. Moramo da promenimo pristup ulaska u mečeve ukoliko želimo da ne rizikujemo da gubimo setove ili eventualno utakmice", zaključio je selektor Srbije.

Pobednici grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu. Ta runda kvalifikacija igraće se od 15. do 20. avgusta, a samo prvoplasirana reprezentacija će ostvariti plasman na SP u Italiji i Bugarskoj.

Srbija će u petak, u okviru 3. kola, igrati protiv Švajcarske od 17.30 časova.

3. KOLO – Petak, 26. maj:

17.30 SRBIJA – ŠVAJCARSKA (Sudije: Igor Šimpl iz Slovačke i Siniša Ovuka iz Bosne i Hercegovine)
15.00 DANSKA – NORVEŠKA
20.00 HRVATSKA – BELORUSIJA

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar