Sreća je u porodici

Na listi su i izvođenje psa u šetnju, šoping sa najboljom prijateljicom, čitanje knjige na plaži, vožnja bicikla sa decom i putovanje sa porodicom.

Zanimljivosti 25.05.2017 | 15:40
Sreća je u porodici
MEĐU najsrećnijim aktivnostima su uživanje uz porodicu i televiziju, romantične večeri partnerom i kupanje u kadi s čašom vina. To je pokazalo veliko istraživanje sprovedeno u Evropi, a ustanovljeno je da je prosečan stanovnik srećan 432 puta godišnje, što znači makar jednom dnevno, odnosno osam puta nedeljno. Većina ispitanika, čak 60 odsto, kažu da su srećni, a kao najbolju godinu u životu označili su početak pete decenije, tačnije 41. godinu. A sreća je, pokazalo se, zaista u malim stvarima.

Na listi su i izvođenje psa u šetnju, šoping sa najboljom prijateljicom, čitanje knjige na plaži, vožnja bicikla sa decom i putovanje sa porodicom. Za mnoge ispitanike, pevanje u kolima i odlazak na letnje muzičke festivale okidači su za sreću.

Čak osmoro od 10 ispitanika priznalo je da bi radije provelo veče u kući sa porodicom nego u izlasku. Za njih 70 odsto, porodica je na prvom mestu, dok samo 16 odsto ispitanika usrećuje posao. To je dokaz da nam je, uprkos brzini življenja i otuđenju, i dalje važno da provodimo vreme sa najbližima.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dzoni

26.05.2017 19:53

Zar ima veceg bogastva od srecne porodice!!!

ODGOVORITE