Srbija vodi pametnu politiku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da je dobro što je Federika Mogerini pozvala lidere sa Zapadnog Balkana na razgovor. Ističe da je pred nama težak period, imajući u vidu da je favorit za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj i da je Vrhovni sud u Prištini oslobodio optužene u slučaju "Klečka".

Srbija 24.05.2017 | 20:01
Srbija vodi pametnu politiku
Aleksandar Vučić je za RTS rekao da je važno da Srbija vodi pametnu, ozbiljnu i odgovornu politiku.

"Za nas je veoma važno da pokušamo ono što smo uspevali do sada - da budemo staloženi i sačuvamo mir i stabilnost. Ovo zvuči kao polubesmislena fraza, ali želim da kažem da je pred nama težak period", istakao je Vučić.

Naveo je da je Vrhovni sud u Prištini oslobodio optužene za zločine počinjene nad Srbima, kao i da je gotovo izvesno da će Ramuš Haradinaj biti premijer u Prištini.

"To otvara bezbednosne poteškoće, otvara probleme o kojima i ne moram da govorim. Treba da znamo da je važno da vodimo i pametnu i ozbiljnu i odgovornu politiku. To je moguće ako naš rast bude uvećan.... Nema ničega od toga ako nemamo punu stabilnost i sigurnost. Moramo da budemo ekonomski jači i politički snažniji da bismo to mogli da osiguramo", naveo je Vučić.

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

abraham

24.05.2017 19:51

Moras prvo otici u ameriku pa ce ti oni sve objasniti... jer ide tezak period za kriminalce na balkanu...

ODGOVORITE