"Radniku" trofej u Kupu RS!

Fudbaleri bijeljinskog Radnika osvajači su Kupa Republike Srpske za sezonu 2016/17, nakon što su u dvomeču bili bolji od trebinjeskog Leotara (2:0, 2:1).

Republika Srpska 24.05.2017 | 22:00
"Radniku" trofej u Kupu RS!
Radnik iz Bijeljine četvrti put u posljednjih pet godina osvojio je Kup Republike Srpske.

Bijeljinci su u dvomeču bili bolji od trebinjskog Leotara ukupnim rezultatom 4:1.

Prvi meč u Bijeljini okončan je pobjedom domaćina 2:0, dok su Bijeljinci bili bolji i u današnjem revanšu na "Policama", gdje su slavili rezultatom 2:1, iako su nakon prvih 45 minuta imali gol zaostatka.

Leotar je dominirao u prvom poluvremenu i prednost Bijeljinaca iz prvog meča prepolovio već u trećem minutu susreta, kada je nakon odlične akcije domaćih mrežu Mladena Lučića zatresao Dragan Ristić.

Ipak, fudbaleri Radnika, koji nastupaju u dva ranga višem takmičenju, preuzeli su terensku inicijativu u nastavku meča, te stigli do preokreta.

Mladi fudbaler Radnika Jovan Motika povrijedio se u 43. minutu, te je svoje mjesto ustupio Demiru Peci. Fudbaler koji je ove godine zbog povrede propustio brojne utakmice u 55. minutu donio je gostima izjednačenje.

Konačnih 1:2 postavio je još jedan "rezervista" u redovima Radnika. Aleksandar Kitanović dobio je šansu u nastavku meča i iskoristio je četiri minuta prije isteka 90. minuta.

Radnik se po broju trofeja u Kupu Republike Srpske tako izjednačio sa Borcem. Bijeljinci i Banjalučani sada imaju po pet pehara i najtrofejnije su ekipe u najstarijem i najmasovnijem takmičenju Srpske.

S druge strane, Trebinjci su ostali na dva osvojena trofeja.

Marko Obradović, koji je postigao oba pogotka u prvom meču, proglašen je za najboljeg igrača finala Kupa RS. Poklon bon od 300 KM napadaču Radnika uručio je predsjednik FS RS Mile Kovačević.

Prvi čovjek kuće fudbala u RS uručio je i pehar kapitenu Bijeljinaca Stanku Ostojiću.



(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Slobodan

24.05.2017 21:41

Jedan je Mladen.

ODGOVORITE
Name

Sveto

24.05.2017 21:48

Bravo plavi. Još jedna sezona sa osvojenim trofejom. Samo naprijed Krstajiću i fudbaleri.

ODGOVORITE
Name

Ode Krle

25.05.2017 08:43

Sigurno!

ODGOVORITE
Name

regularno

25.05.2017 10:00

A zrinjski...

ODGOVORITE