Japanska masaža "pegla" bore i podočnjake

Limfna masaža izbacuje toksine i višak vode, poboljšava cirkulaciju tkiva, jača i revitalizuje kožu.

  • Magazin
  • Moda i ljepota


DAME širom sveta oduševljene su japanskom masažom koja se zove Zogan, što u prevodu znači "stvaranje lica". Već posle dve nedelje rezultati se jasno vide jer efikasno "pegla" bore i koža postaje zategnuta i glatka. Osim toga, nestaje otečenost i podbulost lica i podočnjaka, a rešava se i problem podbratka.

- Efekat je jak jer se masiraju magične tačke lepote - objašnjava Jukuko Tanaka, popularna japanska stilistkinja i stručnjak za lepotu. - Limfna masaža izbacuje toksine i višak vode, poboljšava cirkulaciju tkiva, jača i revitalizuje kožu.

Masaža se praktikuje svakodnevno šest, sedam minuta. Prvo se očisti lice i nanese eterično ulje, Tanaka preporučuje od pamuka jer je bogato vitaminima, mineralima, omega-6 masnim kiselinama i koža ga lako upija. Dobro je i maslinovo ili bademovo. Koriste se obe ruke, odnosno vrhovi prstiju. Počinje se od čela, prsti se spoje na sredini i "vuku" ka slepoočnicama nekoliko puta. Zatim se prelazi od slepoočnica, tik uz kosu pored obraza istom linijom duž vrata do dekoltea. Treći potez su krugovi, kreće se od korena nosa preko podočnjaka i luka ispod obrva do korena nosa. Masaža se završava odozdo ka gore u smeru donja vilica - obrazi i jagodice lica - koren nosa. Ne radi se ako ste prehlađeni, curi vam nos i imate povišenu temperaturu.

Novosti
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.