Oslobađajuća presuda za novinare

Sud BiH danas je donio oslobađajuću presudu po svih pet tačaka optužnice predsjedniku Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milanu Mandiću i novinarima Televizije "Elta".

Bosna i Hercegovina 24.05.2017 | 22:59
Oslobađajuća presuda za novinare
Mandić i novinari "Elte" bili su optuženi za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Krivičnu prijavu protiv Mandića i novinara "Elta" televizije podnijeli su predstavnici bošnjačkih udruženja iz Srebrenice zbog Mandićeve izjave 19. februara 2014. godine, kada je u vezi sa javnim istupima Munire Subašić i Hatidže Mehmedović, koje predstavljaju Udruženje "Majke Srebrenice", između ostalog, rekao da će "njihove govore stići Božija pravda".



(BN televizija /Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Neshvaćen

24.05.2017 13:17

U ovom i svim drugim slučajevima, sada treba da odgovara prijavitelj za lažno prijavljivanje. Olako se podižu optužnice bez dovoljno dokaza i ne uzimajući u obzir kroz šta prolazi prijavljeni i njegova porodica.

ODGOVORITE
Name

korumpirano pravosuđe

24.05.2017 15:16

Kada je organizovani kriminal u pitanju onda su optužnice nemoguće,naši sudovi se bave banalnim stvarima tek toliko da nešta rade.Ovi ljudi su prošli torturu bez veze.Sramotna je pravo profesija u BiH i U RS,njihove diplome su list kupusa.

ODGOVORITE
Name

Pravda

24.05.2017 16:05

Nešto se mijenja u odnosu međunarodnih i domaćih sudskih instanci u korist Srba. Konačno će se saznati istina o svim zločinima i "genocidu", a to Srbi očekuju. Pravda je spora ali je dostižna. Do sada je svaka fukara mogla optuživati i presuđivati protiv Srba, koji nikada nisu bježali od istine.

ODGOVORITE
Name

Tuzioca kazniti

24.05.2017 21:22

E sad fino tuzioca kazniti sto ljude uznemirava.Njega u zatvor.

ODGOVORITE