Hamilton je nesiguran – plaši se faula u Monaku!

Britanac upozorava da će u nedelju biti lupanja, a da će vozači morati do poslednjeg časa da naprežu mišiće i um. Mercedes je glomazan, zato su problemi izvesni u najavi.

Ostali sportovi 25.05.2017 | 16:30
Hamilton je nesiguran – plaši se faula u Monaku!
Mercedes AMG Petronas može da se junači do mile volje. To im niko ne brani, ali ono što se zna od samog početka šampionata je da lađa od Dajmlerove mašine i nije baš neka balerina koja će se lako vrteti po uličnoj pisti u Monte Karlu. Toga se plaši i Luis Hamilton, s tom razlikom što je njegova formulacija stvarnih prepreka prikrivena primerenim rečima.

„Imamo bolide koji su širi i brži, što je veliki izazov“, rekao je Luis Hamilton i prokomentarisao gabarite vozila kroz prizmu njegovog viđenja vožnje koja je neophodna za pobedu u nedelju.

„Moramo pokušati da dovedemo bolid što bliže limitu. To će biti pravi test za našu percepciju. Siguran sam da će biti dosta razbijanja o zidove“, jasno je konstatovao Britanac.

Razbijanje i faul vožnja će u Monaku biti izraženiji nego na ma kojoj drugoj trci u kalendaru. Postavlja se samo jedno pitanje, a ono je opet na relaciji da u ovom momentu ne znamo samo ko će koga... Mercedes je tu u bahatom sosu, jer njihovo međuosovinsko rastojanje nema blage veze sa potrebama posla. Ekipa je naravno na to računala, pa ostaje da se vidi kakva će reakcija na sve to biti sprovedena od strane Skuderije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Blic++++

25.05.2017 16:25

Puno sreće treba imati,a uigranost ekipe treba da dodje do izražaja......:)

ODGOVORITE