FS BiH: Strašna kazna za Široki Brijeg!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH žestoko kaznila Širokobriježane zbog nereda na revanš utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva.

Fudbal 24.05.2017 | 07:45
FS BiH: Strašna kazna za Široki Brijeg!
Široki Brijeg kažnjen je od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH sa 25.000 KM i sedam utakmica bez prisustva publike, odlučeno je na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu.

U revanš meču Kupa Bosne i Hercegovine, navijači Širokog Brijega ustaškim povicima "Za dom spremni", a zatim i "Ubij balije" bacili su mrlju na sve što se dešavalo na terenu, te zviždanjem himni BiH i upotrebom pirotehničkih sredstava i ubacivanjem predmeta u teren "primorali" DK FS BiH da odredi jednu od najvećih kazni u istoriji bh. fudbala.

Ekipa s "Pecare" tako će prvih sedam domaćih mečeva naredne sezone igrati bez prisustva gledalaca.

Pojašnjeno je kako je Široki Brijeg kažnjen zbog"propusta u organizaciji utakmice, podsticanja mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava, te distribucije alkohola na stadionu".

Osim Širokobriježana, zbog propusta u ligaškim utakmicama kažnjeni su još FK Sarajevo (2.500 KM), te FK Željezničar i NK Čelik sa po 1.500 KM.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ispravno

24.05.2017 06:30

Samo po dzepu, imaju kamenjari para da plate.

ODGOVORITE