SP: Srbija na startu sa Bjelorusijom!

Odbojkaši Srbije počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Izabranici Nikole Grbića igraće u Zagrebu. Prvo mesto vodi na SP, drugo u treći krug kvalifikacija.

Ostali sportovi 24.05.2017 | 08:15
SP: Srbija na startu sa Bjelorusijom!
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće od srede do nedelje u E grupi II runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Aktuelni pobednik Svetske lige nalazi se u zagrebačkoj grupi sa Hrvatskom, Belorusijom, Danskom, Švajcarskom i Norveškom. Srbija će prvi meč odigrati u sredu od 17.30 rotiv Belorusije.

"Belorusija je sigurno jedan od najtežih protivnika na ovom turniru. Moraćemo, kao i u svaku utakmicu, da uđemo maksimalno spremni i koncentrisani. Ne smemo da dođemo u situaciju da podsvesno potcenimo protivnika, jer to može biti veoma opasno. Moramo da forsiramo naš nivo igre i da ostvarimo pobedu na startu turnira. U Sloveniji smo imali važne provere protiv jedne jake ekipe. To što drugog dana nismo bili ubedljivi kao u Šoštanju govori da još nismo dostigli takmičarsku formu koju želimo. S obzirom na to u kakvom stanju su momci došli iz klubova, mislim da i forma ide u željenom pravcu. Verujem da će nivo naše igre biti dovoljan da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", precizirao je Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije.

Reprezentativac Dražen Luburić kaže da je Srbija favorit.

"Možda postoji mala doza pritiska, jer smo zaista favoriti, ali mislim da smo dovoljno spremni i uigrani. Trebalo bi da iskoristimo ovu priliku i plasiramo se na Svetsko prvenstvo. Pogotovo što želimo da imamo dovoljno vremena i za odmor i za pripreme za Evropsko prvenstvo. Prvi rival je uvek najteži, jer ne znate šta vas čeka. Po svim parametrima kvalitetniji smo, ali to moramo dokazati na terenu i očekujem maksimalan učinak, dakle svih pet pobeda", optimista je korektor Srbije.

Milan Katić ističe da je bitno da "olrovi" nikoga ne potcene.

"Došli smo u Zagreb da odigramo najbolje što možemo. Ne potcenjujući druge reprezentacije, svesni smo da smo izraziti favoriti. Pomogle su tome i dve provere protiv Slovenije, vicešampiona Evrope. Ovo leto je mnogo specifično, tako da razmišljamo o prvom narednom takmičenju, odnosno o prvom narednom rivalu. Belorusija je čvrsta reprezentacija koja mnogo polaže na snagu, ali prostudiraćemo njihovu igru i verujem sutra spremni dočekati početak meča", dodao je primač Srbije.

Srbija će u drugom kolu, u četvrtak, igrati protiv Danske (15.00). Zatim slede dueli protiv Švajcarske, Norveške, dok je u poslednjem, 5. kolu, rival Hrvatska.

Pobednici grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u III rundu.

Svetsko prvenstvo igra se naredne godine u Italiji i Bugarskoj, a na šampionatu će igrati deset selekcija iz Evrope. Pored organizatora, Italije i Bugarske, plasman je izborila i Poljska, svetski prvak, dok će se iz kvalifikacija plasirati sedam selekcija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar