Šampioni glavu dole - Kentaki Kid se prati na nebesku stazu!

Mark Markez, Horhe Lorenco, Luis Hamilton, Maks Verstapen i mnogi drugi oktanski sportisti danas žale za prerano nastradalim motociklističkim asom. . .

Ostali sportovi 24.05.2017 | 23:45
Šampioni glavu dole - Kentaki Kid se prati na nebesku stazu!
Kraljevska klasa i najbrži circus danas su tihi, samo društvenim mrežama odjekuju reči velikana. Zbog Nikija Hejdena danas nema razlike u timskim bojama, generalnim plasmanima i pretnjama pred trku. Danas se Niki Hejden prerano prati sa ovoga sveta na nebesku stazu na kojoj krugove vrti Ajrton Sena…

Podsetimo da je američki motociklista u ponedeljak podlegao povredama koje je zadobio u udesu. Vozio je, gle te ironije samo bicik, a udario ga je automobil marke Pežo u italijanskom gradu Rimini. Lekari su se do juče borili za njegov život, ali avaj… Hejdenje upalio svoj motor i odvezao se na nebo. Njegovo veliko srce je odustalo je od ovozemaljske trke!

Niki Hejden je za sobom ostavio neizbrisiv trag u svetu motociklizma. Zbog toga ne treba da čudi što reči saučešća stižu ne samo od njegovih rivala. Danas su jedno Moto GP, Formula 1 i Naskar. Svi tuguju za Kentaki Kidom.

“Zahvalan sam vremenu u kom sam bio privilegovan da te poznajem. Počivaj u miru, molim se za tebe i tvoju porodicu”, reči Kejsija Stonera upućene Hejdenovim najmilijima preko Tvitera.

“Jako tužno! Ne mogu da život može da bude toliko okrutan. Moje iskreno saučešće Nikijevoj porodici i prijateljima”, kaže Horhe Lorenco, a zatim sledi Mark Markez.

“Ja sam slomljen. Ova vest me je teško pogodila. Mi te nikada nećemo zaboraviti”, reči su motocikliste Repsol Honde koji je lično izrazio reči svog bola mimo zvaničnog saučešća upućenog od strane ekipe.

“Dragi Niki, žalimo što smo te izgubili. Neka te bog drži visoko, jer ti si zauvek u našim srcima. Moje misli i molitve su upućene tebi i tvojim najmilijima”, saučešće je Luisa Hamiltona, a njegove reči bola u istom maniru deli i Maks Verstapen.

“Još uvek ne mogu da verujem. Bio si jedinstven tip neverovatne duše. Hvala ti za sve što si nam pružio”, reči su Pola Espargara, a mi ćemo ovde staviti tri tačke… Naravno, to činimo s razlogom jer govorimo o gotovo beskrajnom spisku motociklista i automobilista ranjenog srca.  

Na kraju, vredno je da spomenemo da je Niki Hejden tokom karijere u Moto GP šampionatu u trajanju od 2003. do 2015. godine upisao 218 startova, tri pobede i 28 podijuma. On se od prošle sezone takmičio u Svetskom superbajk šampionatu. Tamo je pribeležio jedini trijumf, i to u Maleziji pre nešto manje od godinu dana.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar