Intervju - Aleksandar Prijović: Sad ili nikad!

Srbija na Mundijalu, PAOK u Ligi šampiona – dosta je bilo patnje! 

Fudbal 24.05.2017 | 23:30
Intervju - Aleksandar Prijović: Sad ili nikad!
Srpska verzija Zlatana Ibrahimovića, čovek koji bi mogao da donese reprezentaciji Srbiji mnogo. Napadač – razbijač koji redovno postiže neobične golove. Za manje od pola godine ostavio je snažan utisak u solunskom PAOK-u i najavio da bi mogao da bude adut selektora Slavoljuba Muslina u pohodu Orlova ka Mundijalu.

Osvojio je već Prijović sa PAOK-om grčki kup, a za tim koji trenira Vladimir Ivić dao je pobedonosni gol protiv Panioniosa u poslednjoj prvenstvenoj utakmici. A način na koji je to uradio podigao je na noge publiku na stadionu Tumba. 

“Lep gol, najvažnije da smo pobedili. Mnogo nam je bilo važno da osvojimo tri boda, prethodne utakmice nismo igrali u skladu sa mogućnostima i kvalitetima ekipe. Nadam se da će ovaj meč da nam bude prekretnica i da ćemo ući u seriju pobeda, osigurati prvo mesto u plej-ofu i zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, rekao je Prijović u razgovoru za MOZZART Sport.

I upravo je osvojeni trofej u nacionalnom kupu, prema njegovim rečima, bio neka vrsta melema na ranu navijačima solunskih crno-belih.

“Prvi cilj smo ostvarili, osvojen je kup. Ovo je veliki klub, a nema titula koliko u stvari zaslužuje. PAOK prethodno 14 godina nije osvojio ništa i navijači su patili. Imali smo ogromnu podršku navijača, pogotovo u polufinalu kada smo prvi meč sa Panatinaikosom izgubili sa 2:0, pa smo u revanšu dobili sa 4:0 kod kuće. Nadam se da će sledeće sezone biti dupla kruna.”

Srbin rođen u švajcarskom Sent Galenu zimus je stigao u PAOK oborivši klupski transfer rekord. Imao je I peh sa povredom ramena u martu, ali se uspešno I brzo izborio za povratak na teren.

“Prilično sam zadovoljan i ekipom i svojim golovima. Do sada ih je bilo 10, mogu još. Neke dobre prilike nisam uspeo da iskoristim. Odgovara mi ova ekipa, igra ofanzivno, to mi je bitno. Trebaju mi kvalitetni saigrači koji mogu da mi nameste dobru loptu za gol. Naravno, očekujem da će sledeće sezone biti još bolje, kada se potpuno naviknemo jedni na druge. U svakom slučaju, imam velika očekivanja”.

Kaže da mu je bilo lako da se navikne na metropolu na severu Grčke u svakom smislu – na terenu i van njega. Što verovatno i ne čudi jer je od 16 godine promenio šest zemalja.

“Sve je fenomenalno, grad je fanstatičan, imamo ogromnu podršku navijača. Tu je naravno i pritisak jer se na svakom meču očekuje pobeda. Ali, to i očekujem od samog sebe. Nije mi problem, hoću i na treningu da pobedim, to mi je tako prirodno.”

Olakšavajuća okolnost za Prijovića u Solunu svakako je činjenica da i u stručnom štabu i u ekipi ima dosta igrača sa ovih prostora.

“Uživao sam prethodno i u Legiji gde je bilo dosta Srba i ljudi sa Balkana. To mi je i ovde bitno. Lakše ti trener objasni šta hoće, imam direktnu komunikaciju. Napredujem iz dana u dan.”

Prijović je zimus sa solunskim Dvoglavim orlom potpisao ugovor do 2021. godine i trenutno mu je samo PAOK u mislima.

“Bio sam mlad, neiskusan i naivan u prošlosti. Sada sam zreliji. Doduše, nikad se ne zna u fudbalu šta može da se desi. Sada sam ovde, hoću da pobeđujem, dajem golove i osvajam trofeje u dresu PAOK-a.”

Poseban osmeh na licu ovog napadača izazvalo je pominjanje reprezentacije Srbije za koju bi, barem njen seniorski tim, trebalo da debituje 11. juna u meču protiv Velsa.

“Meni je ogromna čast da igram za Srbiju. Stvarno hoću da pomognem ekipi koliko god mogu. Najvažnije je da se pobedi sledeća utakmica i pobegne Velsu na putu ka Mundijalu u Rusiji. Ostvario mi se dečački san ovim pozivom selektora.”

Nije, međutim, sve išlo tako brzo kada je u pitanju nastup Prijovića za Srbiju. Isprečila se papirologija u prethodnom periodu, pošto je ovaj momak najpre nastupao za kadete Srbije, pa mladi tim Švajcarske.

“NIsam znao da bi to mogao da bude baš toliki problem. Nešto su mi novinari još u Poljskoj pominjali da mogu, pa da ne mogu da igram. U suštini, srećan sam da se to sve završilo kako treba. Spreman sam i jedva čekam”.

Napadač PAOK-a jasno označava reprezentaciju Srbije kao glavnog favorita u kvalifikacionoj grupi za Mundijal 2018.

”Nema tu šta mnogo da se priča. Vidi se koliko je Srbija kvalitetna po imenima klubova za koje nastupaju naši reprezentativci. Verujem da je ovo prekretnica da konačno krenemo dobrim putem jer u prethodnom periodu i nije baš bilo kako treba. Naravno, pričam to gledajući sa strane, jer nisam bio tu, do sada. Sve izgleda prilično dobro i zato je Srbija favorit u grupi”.

Prijović je pokazao prilično dobre “diplomatske” sposobnosti kada smo ga na kraju pitali da otkrije koji mu je srpski fudbalski klub najbliži srcu.

“Ne mogu da kažem da sam navijao za neki srpski klub. Uostalom, nisam bio ni na Partizanovom ili Zvezdinom stadionu. Ali, znamo da se kod nas navijači dele samo na ta dva tabora. U principu navijam za sve srpske klubove koji izađu u Evropu. Želim im sve najbolje… Diplomatski, zar ne?”, uz osmeh je zaključio Prijović.

Jedno je sigurno. Reprezentacija Srbije u Prijoviću ima pravog solunskog ratnika koji je spreman da grize po terenu i cepa mreže kako bi se Orlovi dočepali Mundijala. To je više nego dovoljno.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar