Šeki: Terza, to se tako ne radi! Krivica je naša!

Legenda Crvene zvezde i druga 'Zvezdina zvezda' Dragoslav Šekularac rekao je da uprava kluba za svoje propuste traži krivce u drugima.

Fudbal 23.05.2017 | 22:30
Šeki: Terza, to se tako ne radi! Krivica je naša!
Jedan od najboljih fudbalera u istoriji naše zemlje istakao je i da se snaga ekipe pokazuje jedino na terenu, gde su, kako je ocenio, crveno-beli bili slabi, posebno zbog promašaja prilikom kupovine igrača.

"Gledam kako se ono što su generacije stvarale decenijama urušava neshvatljivim saopštenjima koji nanose nesagledivu štetu ugledu i imidžu Crvene zvezde. To nije i ne sme biti manir kluba koji je postao najveći zato što je imao mudre i sposobne čelnike, a ne one koji su stvarali neprijatelje. A ova Zvezda je otvorila milion frontova, tražeći krivce u drugima za svoje propuste", rekao je Šekularac.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić optužio je nedavno Fudbalski savez Srbije i Partizan da su Zvezdi oteli titulu.

"Mene je kao zvezdaša bilo sramota posle svih tih napada jer jedina istina je ona na terenu, a tamo su se videli svi promašaji i propusti ljudi koji su odgovorni za formiranje tima. Za razliku od Partizana, što je meni teško da priznam, napravili smo mnogo promašaja u kupovini igrača, pre svega stranaca veoma sumnjivog kvaliteta. I to se najbolje videlo u najjačim utakmicama. Izgubili smo dva derbija, a mogli smo i treći da nismo postigli gol iz gol-auta. I sada kako bi sakrili ono što se ne može sakriti, pljujemo Fudbalski savez, omalovažavamo Partizan i samo sebe mažemo blatom", rekao je Šekularac i dodao:

"Terzić se lepo oblači, ima stila, ali..."

"Sećam se nekih drugih vremena, to nije bio manir Crvene zvezde, naprotiv. Mi smo bili primer kako se jedan klub ophodi prema rivalima, instituciji Saveza. Sada vidim da imamo veće katolike od pape, ljude koji nisu zvezdaši a vode Zvezdu. S druge strane krivo mi je zbog navijača, poznajem sve vodje, poštujem ono što čine za Zvezdu, snagu koju daju timu, ali kada nemaš kvalitet na terenu...".

Šekularac je rekao i da se u medijima više pojavljuju čelnici Zvezde nego sami igrači i da "tu nešto nije u redu sa klubom" i dodao da je klubu potreban jak tim za evropska takmičenja.

"Mene bi kao funkcionera bilo sramota da su igrači u mojoj senci. To Zvezda nikada sebi nije dozvoljavala, a kada se priča o timu, Zvezdi je potreban tim za Evropu, a ne za Srbiju. Zvezdu samo Evropa čini velikom. Tek tamo se vidi da su svi napadi i optužbe na Savez i njegove institucije, Partizan i ostale klubove, potpuno besmisleni. Zvezdin navijač hoće velike evropske utakmice, a sa ovakvim načinom rada, pogrešnim procenama i stalnim sukobima, to se ne postiže", naveo je on.

Šekularac je najavio i da će doći na predstojeću Skupštinu kluba.

"Nemam ništa protiv Terzića, dobiće moj glas, ako treba. Lepo se oblači, ima stila, vidim i energiju, ali on mora da zna da ovo što sada radi nije dobro za Crvenu zvezdu. Zvezda svoju sliku treba da stvara na terenu,jer tamo se sve vidi, a ne da se pravi rijaliti od kluba. Zvezda je institucija, a do statusa najvećeg kluba svakako nije stigla sramnim saopštenjima i optužbama na račun svakog, nego snagom na terenu. A tamo smo bili slabi i to je istina koja boli svakog zvezdaša, mene prvog", rekao je Šekularac.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bravo

23.05.2017 21:18

E Bravo Šeki što si konačno rekao istinu. Ja sam Navijač Partizana i cijenim mišljenje jedne Fudbalske veličine kao što je Dragoslav Šekularac ili Džajic pa i Piksija i drugih koji iskreno govore a ne okrivljuju sve oko sebe samo oni sami nisu krivi.

ODGOVORITE
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

23.05.2017 22:06

''Izgubili smo dva derbija, a mogli smo i treći da nismo postigli gol iz gol-auta''. Треба ли нешто додати Шекијевом коментару? Заклети сам партизановац, али скидам капу легенди! Дакле Терзићу...?

ODGOVORITE
Name

Bogdan P D

24.05.2017 17:51

Seki je u pravu za veliki klub treba veliki trener a Bozovic to nije sto je trazio sve je dobio igraci su nezainteresovani bezvoljni nespremni a to treba da resava trener ja kao veliki zvezdas smatram da je partizan zasluzeno prvi jer imati onoliku prednost i neiskoristiti sramota za trenera iklub