Strah postoji, ali finale Lige Evrope je bezbjedno!

UEFA je saopštila je da nije dobila posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na teroristički napad na utakmici finala Lige Evropa u Stokholmu.

Fudbal 24.05.2017 | 07:30
Strah postoji, ali finale Lige Evrope je bezbjedno!
Evropska fudbalska unije je izrazila saučešće porodicama poginulih u eksploziji po završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u kojem su poginule su 22 osobe, a povređeno 59.

"Trenutno nemamo posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na mogući teroristički napad na utakmici finala Lige Evropa. UEFA mesecima tesno sarađuje sa vlastima i Fudbalskim savezom Švedske, a od samog početka projekta u obzir smo uzeli i rizik od terorističkog napada", navodi se u saopštenju UEFA.

Finalna utakmica Lige Evropa između Mančester junajteda i Ajaksa na programu je u sredu od 20.45 u Stokholmu.

"Dodatne bezbednosne mere uvedene su u Švedskoj i posle napada u Stokholmu u aprilu. Zbog velikih bezbednosnih mera, UEFA poziva navijače da što ranije dođu na stadion pošto će na ulazima biti detaljnih pregleda, koji bi mogli da uspore ulazak navijača", piše u saopštenju.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izrazio je saučešće porodicama poginulih.

"Tužan sam zbog užasnog terorističkog napada u Mančesteru. Šokiran sam što je mnogo nevinih ljudi izgubilo živote", naveo je Čeferin.

U Stokholmu je prošlog meseca poginulo petoro ljudi, kada je kamion uleteo u masu u prepunoj pešačkoj zoni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar