Albanci o Zvezdi: Provokacija ''zloglasnog kluba''!

Vlastima i medijima na Kosovu i Metohiji teško je palo gostovanje fudbalera Crvene zvezde u Gračanici.  Drama na granici: Igrač Zvezde nepoželjan na Kosovu! Fudbaler Crvene zvezde Kalid Aučo imao je problem prilikom putovanja ekipe za Gračanicu iz potpuno bizarnog razloga.

Fudbal 23.05.2017 | 17:00
Albanci o Zvezdi: Provokacija ''zloglasnog kluba''!
Oni su na sve način pokušavali da zakomplikuju odigravanje prijateljske utakmice, koja ima humanitarni karakter, dovodeći čak u sumnju da će prihod od meča završiti u porodilištu.

Na putu do Gračanice problem je prvo imao Kalid Aučo, fudbaler Zvezde iz Ugande, koji nije mogao na teritoruju Kosova i Metohije jer ga njegova zemlja nije priznala kao nezavisno Kosovo.

U isto vreme “Koha” je objavila tekst u kojem drsko Crvenu zvezdu naziva “zloglasnim klubom” jer je na zvaničnom sajtu objavio informaciju da ekipa gostuje na Kosovu i Metohiji, a ne na Kosovu kako “Koha” smatra da treba da piše.

"Koha" zatim deli lekcije šta i na koji način klub treba da piše na svojoj internet stranici.

“Zloglasni klub je na svom sajtu napisao da igra na Kosovu i Metohiji. To je provokacija. To je neprihvatljivo jer oni dobro znaju da je Kosovo međunarodno priznata država. Na sajtu zloglasnog kluba piše da već treću godinu zaredom dolazi na Kosovo i Metohiju. I to da bi navodno igrali humanitarnu utakmicu. Ali, oni nemaju nikakav dokument da je Fudbalski savez Kosova stvarno dozvolio da se odigra ta utakmica”, piše “Koha”.

Kosovari smatraju da je stav Crvene zvezde o imenu teritorije na kojoj gostuju “sramota za sportski klub”.

“Oni kažu da su veliki sportski klub i da se ne bave politikom, ali pišu da igraju na Kosovu i Metohiji. To je odvratna provokacija. Zato očekujemo da FS Kosova reaguje”, piše između ostalog “Koha”.

Drama na granici: Igrač Zvezde nepoželjan na Kosovu! Fudbaler Crvene zvezde Kalid Aučo imao je problem prilikom putovanja ekipe za Gračanicu iz potpuno bizarnog razloga.

Aučo je zamalo ostao na granici jer Uganda, u kojoj je rođen, nije priznala takozvanu državu Kosovo, javlja izveštač B92 Miloš Ljubisavljević.

Posle kraćeg zadržavanja na granici, Aučo je napustio autobus i bio spreman da se vrati za Beograd, ali je faks stigao iz Prištine i momak koji je prošle sezone bio na pozajmici u OFK Beogradu je nastavio put sa timom.

Ekspedicija 'crveno-belih' morala je da promeni autobus kako ne bi ušla vozilom sa beogradskim tablicama, pa je malo falilo da u njemu ne bude Uganđanin.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar