Voriorsi bez poraza do finala NBA lige!

"Manu, Manu" orilo se dok su Voriorsi "metlali"! Da li je završena jedna od sjajna karijera? Još nije poznato. Ali, poznato je da su Voriorsi do finala stigli skorom 12-0.

Košarka 23.05.2017 | 09:45
Voriorsi bez poraza do finala NBA lige!
Jedan od najboljih igrača lige i kandidat za MVP trofej, Kavaj Lenard, povredio se (ponovo) i napustio parket pri rezultatu 55:78 u korist njegovog tima u prvoj utakmici serije sa Golden Stejt Voriorsima.

Nažalost, i po navijače San Antonio Sparsa, i po ljubitelje košarke širom sveta, Lenard se nije vraćao u igru u dugo čekanom finalu Zapada, a njegov tim doživeo je "metlu" posle koje su "ratnici" veliko finale obezbedili skorom 12-0.

Na tom putu deklasirali su Sparse 87 poena razlike u nepune tri i po utakmice od Lenardovog odlaska na terapije i u gledalište.

Prethodne noći u Teksasu, uz 36 poena Stefena Karija, rezultat je bio 115:129, tako da su se Voriorsi plasirali u treće uzastopno finale i sada će čekati kraj serije između šampiona, Klivlend Kavalirsa i prvih nosilaca na Istoku, Boston Seltiksa u kojoj je trenutno 2:1.

Nije samo Lenard važan igrač kojeg je trener Greg Popovič izgubio na putu ka šestoj tituli šampiona, u finišu ligaškog dela sezone teško se povredio Toni Parker, a u trećoj od četiri meča sa Golden Stejtom povredu je zaradio i Dejvid Li.

S obzirom na to koliko su Voriorsi jaki, gubitak jednog od trojice pomenutih igrača bio bi veliki hendikep.

"Sjajno je biti jedan od poslednja dva tima koji su ostali, videćemo kako će se završiti", rekao je Durent, koji se plasirao u svoje drugo NBA finale, prvo sa Voriorsima posle odlaska iz Oklahoma Siti Tandra prošlog leta.

On je ubacio 29 poena, uz 12 skokova i pomogao Voriorsima da rutinski odrade utakmicu u kojoj su rano stekli dvocifrenu prenost i potom je "ljuljali" od 12 do 22 poena razlike tokom sve četiri četvrtine.

Popovič je poslednji meč u sezoni počeo sa legendarnim Manuom Đinobilijem u petorci, a 39-godišnjeg argentinskog asa i člana čuvenog trija uz Tima Dankana i Tonija Parkera publika je dočekala i ispratila povicima:

"Manu, Manu…"

Olimpijski šampion iz Atine 2004. godine posle utakmice je rekao da i dalje oseća kako može da igra košarku na NBA nivou, ali da će uzeti 20-ak dana odmora pre nego što donese konačnu odluku o tome da li mu je sinoćni meč bio poslednji u karijeri ili ne.

"Neverovatan takmičar, još je zabavnije kada igrate protiv njega. Bio je fenomenalan u ovoj seriji", rekao je Durent o Đinobiliju, koji je u četvrtom meču ubacio 15 poena, uz sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Kajl Anderson predvodio je "pokret otpora" u San Antoniju sa 20 poena, a upravo je jedna njegova ukradena lopta i pas ka Patiju Milsu dovela do trojke Đinobilija kojom su "mamuze" na sedam minuta pre kraja meča prišle na 94:108, ali ne i više od toga.

Popovič je u tom trenutku ustao sa osmehom na licu i aplaudirao, svestan da njegov tim neće moći da dobije ni jedan meč u seriji, zbog čega je i pre treće utakmice rekao da nema razloga forsirati povratak Lenarda pre početka sledeće sezone.

Golden Stejt, čiji je prvi trener Stiv Ker bio u dvorani, šutirao je 14/39 za tri poena, a 56 odsto iz igre. Drajmond Grin ponovo je bio fantastičan sa 16 poena, osam skokova i osam asistencija, pomogavši odbrani da zaustavi neubedljivog projektovanog lidera ekipe, Lamarkusa Oldridža, koji nije uspeo da se nametne kao autoritet u odsustvu Parkera i Lenarda.

Oldridž je do Lenardove povrede bio sjajan, a od tada ubacio svega 34 poena u više od tri utakmice, od čega osam sinoć. Mils je pogodio četiri od 13 šuteva za 14 poena, Pau Gasol doneo 14 poena i devet skokova sa klupe, "usput pronađeni" Džonaton Simons ispisao se iz prve prave NBA sezone sa 13 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je bivši košarkaš Partizana Davis Bertans za tri minuta pogodio jedan šut za dva poena.

Kari je do 36 poena stigao uz šut 14/24, a imao je i pet skokova i šest asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Klej Tompson nije bio šuterski raspoložen, tri pogotka iz 13 pokušaja bila su dovoljna za deset poena i šest skokova. Ian Klark postigao je 12 poena za 18 minuta na parketu.

Od Los Anđeles Lejkersa predvođenih Šakilom O'Nilom i Kobijem Brajantom u sezoni 2000/01, nijedna franšiza nije uspela da stigne do NBA finala bez poraza.

Lejkersi su tada uzeli titulu, videćemo mogu li Klivlend ili Boston da zaustave "ratnike" na tom putu.

Četvrti meč finala Istoka zakazan je za noć između utorka i srede.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar