Vaterpolisti Partizana nastavili dominaciju!

Vaterpolisti Partizana proslavili su u ponedeljak uveče novu, 28. u istoriji kluba, titulu prvaka države.  Za kraj crno-bele sezone: Pobeda s 21 golom razlike i šampionska žurka uz Saleta Ilića! Vaterpolisti Partizana bez premca.

Ostali sportovi 23.05.2017 | 08:45
Vaterpolisti Partizana nastavili dominaciju!
'Crno-beli' su na Banjici ubedljivo savladali ekipu Valjeva rezultatom 23:4 i krunisali još jednu uspešnu sezonu u kojoj su osvojili i Kup Srbije.

Najmlađi tim u istoriji beogradskog kluba do titule je došao sa osam pobeda i po jednim remijem i porazom, i sa pet bodova više od Crvene zvezde. Trenutno trećeplasirana Vojvodina mogla bi do druge pozicije na kraju sezone ako pobedi Šabac.

Pehar je uručen zlatnom olimpijcu Nikoli Jakšiću a na tribinama bazena na Banjici našli su se i brojni nekadašnji asovi 'crno-belih', Đorđe Perišić, Vladimir Vujasinović, Filip Filipović, Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Stefan Mitrović, kao i nekoliko članova tima koji je prošle sezone bio najbolji u Srbiji.

Titula je kaparisana još pre dva dana kada je na gostovanju kod Šapca izvojevana pobeda od 8:7, a večeras su vaterpolisti Partizana na Banjici dočekali i privilegiju da proslave uručenje šampionskog pehara.

Za uvertiru, ubedljiva pobeda nad ekipom Valjevo Gorenje u poslednjem kolu domaćeg šampionata. Čak 24:3 što je rezultat koji najbolje govori o Partizanovoj moći. Doduše, možda i više o svim pre svega finansijskim mukama sa kojima se bori srpski klupski vaterpolo.

Bilo kako, Partizan je dokazao da je najbolji, pa je i red da proslavi. A na proslavi i jedno dobro poznato lice svima ljubiteljima crno-bele boje. Saša Ilić je došao na Banjicu da sa ostalim pristalicama Partizana aplaudira vaterpolistima.

Poslednju utakmicu vaterpolista Partizana u sezoni posmatralo je oko 700 ljudi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar