KLS: Partizan jedva pobijedio Dinamik!

Košarkaši Partizana ostvarili su desetu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije pobedom nad Dinamikom od 87:83 posle produžetka.  Partizan rešio Mutin rebus, Andrić sprečio šok na Dorćolu! Sjajni Dinamik poklekao tek u produžetku protiv crno-belih - 83:87!

Košarka 22.05.2017 | 21:30
KLS: Partizan jedva pobijedio Dinamik!
Crno-beli su u prošlom kolu kao domaćini savladali večitog rivala za kojim sada nastavljaju poteru na tabeli KLS. Oba tima sada imaju po devet pobeda i jedan poraz.

Crvena zvezda je u svojoj utakmici 10. kola pobedila FMP. Večiti su bodovno izjednačeni na tabeli, s tim što Partizan ima slabiju koš razliku od ekipe Dejana Radonjića.

Dve besprekorne četvrtine Partizana i onda pad. Srećom, ne tragičan. Crno-beli su na Dorćolu umalo srušili sve dobro što su uradili ove sezone u srpskom šampionatu, ali su ipak savladali Dinamik sa 87:83 i to posle produžetka, za nastavak trke sa Crvenom zvezdom na liderskoj poziciji u MOZZART Superligi.

Maleni klub Mute Nikolića isprsio se pred favorizovanim rivalom i umalo ispisao jednu od najlepših stranica u klupskoj istoriji u debitantskoj sezoni. Opet, uprkos porazu, Dorćolci mogu da budu zadovoljni jer se na Starom gradu igra lepa košarka, a u to su mogli da se uvere svi koji su ovo fino prolećno veče proveli u maloj dvorani u Dunavskoj ulici. 

Partizan je odigrao zaista besprekorno prvo poluvreme, koje je obeležio Vil Hečer sa 10 poena. Sve je u igri Džikižćevog tima funkcionisalo solidno, pogotovo šutevi za dva (13/18) i tri poena (6/12). Na drugoj strani maestralni Devin Bruks je držao Dinamik u igri sa sjajnih 14 poena, ali je Partizan na odmor otišao sa velikih 12 poena razlike - 50:38.

Neshvatljivo je ipak kako su crno-beli dozvolili Dinamiku da oživi u trećoj deonici. Tim sa Dorćola prosto je zatrpao koš crno-belih, a prednjačio je nekadašnji košarkaš Partizana Marko Čakarević. Sjajno krilo je bilo inspirisano u okršaju sa bivšim timom, a odlično je razigravao i Bruksa, pa je posle sjajne serije koja se prenela u četvrtu četvrtinu Dinamik stigao na velikih 66:60 posle svega dva minuta igre u poslednjoj deonici.

Ali, onda je na scenu stupio Mihajlo Andrić. Sa dve vezane trojke doneo je izjednačenje, vratio Partizan u igru i trasirao mu put ka pobedi. Dinamik se nije predao, držao je ritam i priključak do samog kraja, a dok je Andrić na drugoj strani "čupao" crno-bele, Bruks iČakarević im nisu dozvoljavali da se odlepe i pobede. U poslednjim sekundama Bruks je čak imao i šut za pobedu, ali je promašio i otišlo se u produžetke - 73:73.

Tamo je Partizan ipak ispoljio kvalitet i zahvaljujući združenim poenima Marinkovića, Birčevića i Veličkovića, naravno uz još jednu dobru rolu Mihajla Andrića, upisao je deveti trijumf u MOZZART Superligi i sprečio veliko iznenađenje.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je heroj trijumfa Mihajlo Andrić sa 17 poena.Novica Veličković i Vil Hečer ubacili su po 12, dok je Birčević postigao 10 koševa. U redovima Dinamika sjajan je bio Devon Bruks koji je ubacio čak 31 poen, kao i Marko Čakarević sa 20 koševa. 

DINAMIK - PARTIZAN 83:87
/20:26, 18:24, 22:10, 13:13, 10:14/

Dvorana: Hala Dinamik;
Gledalaca: 500;
Sudije: Obrknežević, Nikolić, Arsenijević;

Dinamik: Ćirković, Milosavljević, Beslać, Lazić 8, Gavrilović 5, Bruks 31, Nađfeji, Čakarević 20, Radulović 6, Tornjanski, Frend 11, Sedmak 2.

Partizan: Ratkovica 9, Vrabac 7, Jovanović, Marinković 10, Veličković 12, Majstorović 6, Birčević 10, Koprivica 2, Andrić 17, Hečer 12, Karahodžić, Luković 2.

REZULTATI 10. KOLA:

Crvena zvezda - FMP Železnik 77:69
Vršac - Mega Leks 87:92
Dinamik - Partizan 83:87 (73:73)
Borac Čačak - Spartak 84:76

TABELA: Zvezda 9-1, Partizan 9-1, FMP 6-4, Mega 6-4, Dinamik 4-6, Borac 4-6, Vršac 1-9, Spartak 1-9.

PAROVI 10. KOLA (četvrtak): FMP - Dinamik, Vršac - Borac, Mega - Zvezda, Partizan - Spartak.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar