TUGA: Preminuo "Kentaki Kid"!

Bivši Moto GP šampion Niki Hejden preminuo je danas u 35. godini od posledica povreda saobraćajnog udesa!

Ostali sportovi 22.05.2017 | 20:45
TUGA: Preminuo "Kentaki Kid"!
Tužne vesti stigle su iz Italije. Niki Hejden (35) nije uspeo da dobije najtežu životnu bitku. Američki motociklista je preminuo danas u bolnici u Ćezeni posle pet dana teške bitke za život.

Hejden je preminuo zbog teških povreda glave i grudi uzrokovanih saobraćajnom nesrećom pre pet dana. Tada je na njega naleteo automobil dok je u okolini Riminija vozio bicikl trenirajući za trku Superbajk šampionata. Prilikom nesrećnog sudara, Hejdenje prvo udario u haubu automobila, a onda i u vetrobran. Vozač Pežoa je prošao nepovređen, ali Hejdenu nije bilo spasa. Pet dana su se lekari u Ćezeni borili za njegov život dok je bio u komi, ali nisu uspeli da mu ponognu.

Niki Hejden je bivši šampion Moto GP šampionata u kojem je debitovao 2003. godine. Tri godine kasnije je kao vozač Hinde pobedio u šampionskoj trci sa Valentinom Rosijemšto se i danas samtra kao jedno od najuzbudljivijih sezona u istoriji Moto GP prvenstva. Posle šest godina u Hondi je prešao u Dukati gde je proveo pet sezona da bi se opet vratio u Hondu. Prošle godine je napustio Moto GP i preselio se u Superbajk šampionat. Poslednji je Amerikanac koji je osvojio titulu u Moto GP šampionatu.

Opisivali su ga kao velikog džentlmena i jednog od najfinijih momaka u moto sportu. 

Amerikanac je bio u kritičnom stanju nakon što je imao saobraćajnu nesreću u sredu u italijanskom Riminiju, a saopšteno je da je preminuo u bolnici u Ćezeni.

Na njega je u sredu popodne naleteo automobil, dok je trenirao duž italijanske jadranske obale za trku Superbajk svetskog šampionata. On je sa teškim povredama glave i grudnog koša najpre hitno prevezen u bolnicu u blizini Riminija, a potom transportovan na kliniku u Ćezeni.

Lekari su konstatovali povrede opasne po život i stavili ga u stanje veštačke kome.

Popularni "Kentaki kid" je rođen u Ovensbrou pre 35 godina, a šampion u Moto GP šampionatu je bio 2006. godine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar