Dženson Baton u uskoj priči piste u Monaku!

Svež penzioner, odnosno instant zamena za Fernanda Alonsa napraviće nešto u nedelju ukoliko Honda izdrži do osvajanja povoljne startne pozicije, a zatim pregrmi put od starta do cilja.

Ostali sportovi 24.05.2017 | 08:00
Dženson Baton u uskoj priči piste u Monaku!
Bedna Meklarenova priča o posrnuću više nije interesantna. To svi znaju, kao i činjenicu da jedino tim iz Vokinga nema bodove u generalnom plasmanu. E, to već nije bedno, to je očajno za tim takvog renomea. Zato je eventualno osvajanje bodića za Džensona Batona veliko kao kuća. To zna i Zek Braun, šef ekipe koja povlači penzionera iz šteka kako bi se popunio upražnjenovo Alonsovo mesto. On je na Indi 500 izletu.

“Mislim da se i Dženson raduje monaku zajedno sa svima nama. On je bio u fabrici prošle nedelje, pa upoznat sa svim pojedinostima. Zapamtite, nije on neki tamo pensioner koji se vraća u sport posle duge pause. Još je svež, jer nije učestvovao samo na nekoliko trka. To o penziji bi bilo tačno da on njie vozio tri godine, ili tako nešto”, zaključio je Zek Braunsvoju priču.

Inače, staza u Monaku je pretesna, prespora, pa kažnjava svaku agresiju. Teško je bilo na ovoj trci preticanje čak i u vreme dosta manjih, odnosno užih bolide. U nedelju bi zato sve bez nekih nepromišljenih i riskantnih partija među konkurentima sve moglo da se vrati na vozić koncepciju. Tu leži caka iz koje Dženson Baton i može nešto da iščupa. Postoji samo jedan uslov. On, kao ni Alonso neće ništa napraviti ukoliko Hondin motor opet zataji. To su pravila igre u priči o Meklarenovom potucanju po najbednijim takmičarskim stranicama u istoriji jedne od par F1 ekipa za sva vremena.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar