Kanga nije igrao zbog nediscipline!

Da se radi o "mački u džaku" moglo je da se nasluti još prošlog leta. Ipak, momak iz Gabona podsetio je na nezgodan temperament i u finišu sezone.

Fudbal 23.05.2017 | 15:30
Kanga nije igrao zbog nediscipline!
Crvena zvezda dugo je letos čekala Gelora Kangu da se javi i kaže bar da li hoće ili neće da dođe u klub.

"Izgubio se u Gabonu, oteli su ga vračevi", rekao je tadašnji trener Miodrag Božović.

Kada je došao, uradio je to dovoljno kasno da ne bude ni spreman, ni uigran za važne utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, u kojima je inače doprineo novom neuspehu kluba isključenjem u istorijski važnom meču sa Ludogorecom.

Potom, plejmejker iz Gabona počeo je da igra u skladu sa očekivanjima, ali se ubrzo povredio i odlučio da koleno oporavlja u Francuskoj, da bi u toku prolećnog dela šampionat igrao i dobro i loše.

U međuvremenu, sada već bivši trener Božović, koji ga je znao još iz ruskog šampionata, izjavio je da je Kanga najbolji fudbaler u Superligi, ali da se radi o nepredvidivom momku, takoreći "mački u džaku", potvrdilo se prethodnog vikenda kada je Božović uveliko već bio otišao.

"Kanga nije igrao juče zbog nediscipline, a danas ne trenira, jer kaže da je povređen", rekao je v. d. trenera Crvene zvezde, Boško Đurovski, novinarima koje je zatekao danas na pomoćnom terenu, jutro posle zvanične predaje titule prvaka "večitom rivalu".

Uprkos svemu, Đurovski nije isključio mogućnost da Kanga bude u sastavu naredne subote kada će crveno-beli pokušati da uzvrate Partizanu i osvoje trofej koji je trenutno u njegovom vlasništvu pobedom u – Humskoj.

"Biće u konkurenciji za finale Kupa", dodao je Đurovski.

Pored Kange, danas nisu trenirala još dvojica stranaca, ali dvojica koja su igrala u duelu sa Lučanima u nedelju - Mičel Donald i Damijan Le Talek. Oni su ostali na masaži.

Ostali starteri iz poslednje, 37. utakmice u Superligi 2016/17, danas su lagano istrčavali i brzo završili obaveze, dok su igrači koji su imali manju minutažu ili nisu igrali, radili "punom parom".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar