Novače, ovo je vaša nova garderoba...!

Novak Đoković ima novog partnera, četvrtog od početka karijere.

Fudbal 23.05.2017 | 15:00
Novače, ovo je vaša nova garderoba...!
"Adidas", "Sergio Tacchini", "UniQlo" – "Lacoste"!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Novak Đoković, ozvaničio je danas, na 30. rođendan, saradnju sa čuvenom francuskom robnom markom, koja je praktično od nastanka 1933. godine bila vezana za tenis više nego za druge sportove.

Nakon što je istekao Đokovićev petogodišnji ugovor sa japanskom kompanijom "UniQlo", koji je magazin "Forbes" procenjivao na 40 miliona dolara, srpski teniser dogovorio je saradnju sa brendom koji je od 2012. godine u većinskom vlasništvu švajcarske grupacije "Maus Freres", ali koja se nije selila iz Francuske.

Suma koju će Đoković inkasirati u tom periodu, za sada nije objavljena.

Nezvanično, američki gigant "Nike" takođe je bio zainteresovan za saradnju sa Đokovićem, ali se Beograđanin odlučio da na grudi istakne krokodila, prepoznatljiv logo francuskog proizvođača, koji već ima nekoliko ATP zvezda pod svojim krovom, a ističu se Roberto Bautista Ahut, Benoa Per i drugi.

"Lacoste" je za Novaka specijalno dizajnirao istoimenu liniju odeće koju će nositi na svim turnirima tokom sezone. Kolekcija "Novak Đoković" predstavlja spoj funkcionalnosti i stila koji su savršeni za igrače koji poput Novaka vode računa o svim detaljima u igri, navodi se u saopštenju i dodaje:

Novakov potpis odštampan je na levom rukavu polo majice, čija grafika je inspirisana linijama teniskog terena. Na majici za Garos su dominantne boje crvena, plava i bela, a šorcevi će biti beli ili crni. Na Vimbldonu će nositi skroz belu opremu, a u finišu sezone menjaće teget, crvenu i crnu majicu.

"Francuska i Srbija imaju iste boje u zastavi, pa nam nije bilo teško da ih uklopimo u dizajn za Garos. Radili smo zajedno na tome da imam najbolji dizajn i materijale, I drago mi je da je ceo tim otvoren za ideje, dogovore. Ovo partnerstvo se ne odnosi samo na činjenicu da j nosim majice sa logotipom 'Lacoste', već se radi o vezi koja se širi na mnogo nivoa", poručio je Đoković.

"Ponosan sam što sam postao novi 'krokodil'", rekao je Srbin.

Đoković je nosio "adidas" na startu karijere, ali se 2009. godine rastao sa nemačko-francuskim brendom, jer nije imao tretman kakav je zasluživao. Srpski sportista zadržao je samo "adidas" patike, u kojima i danas nastupa i koje su u međuvremenu brendirane specijalno za njega.

Pre osam godina, Đoković je potpisao multimilionski desetogodišnji ugovor sa "renoviranom" italijanskom markom "Sergio Tacchini", ali se ta saradnja neslavno završila raskidom ugovora posle nepune tri godine, posle čega se trenutno drugi teniser sveta odlučio za saradnju sa japanskom firmom "UniQlo".

Da nastavka saradnje po isteku ugovora ove 2017. godine neće biti moglo je da se nasluti nedavno, kada je "UniQlo" potpisao gala ugovor sa japanskim teniserom Keijem Nišikorijem, vredan 50 miliona dolara, koji će važiti do Olimpijskih igara 2020. u Tokiju, što je znatno veća suma od one koja je pripadala Novaku.

Porediti Đokovića i Nišikorija u bilo kom smislu je suvišno, pa je tako i odluka da jedan od najboljih igrača svih vremena, koji ima milione pratilaca na društvenim mrežama, pronađe novog partnera - sasvim očekivana.

Sada još ostaje da vidimo kako će "Lacoste" obući Đokovića i njegovog novog trenera, Andrea Agasija, kada 28. maja bude počelo Otvoreno prvenstvo Francuske, s kojim inače "krokodil" odavno "sarađuje".

"Lacoste" su pre 84 godine osnovali Andre Žilije, francuski industrijalac i njegov dobar prijatelj, u to vreme sjajan teniser, Rene Lakost.

Lakost je kasnije tvrdio da je inspiraciju u kreiranju brenda dobio 1925. godine, tokom finala Dejvis kupa između SAD i Francuske u Filadelfiji. Navodno, tada mu je obećana torba od krokodilske kože ukoliko ostvari pobedu, u čemu nije uspeo, ali mu je kao uspomena ostao nadimak…

Kompaniju danas vodi Katrin Lakost, Reneova kćerka, inače bivša golferka.

Malo u šali, malo u zbilji, jedan od Katrinovih sinova ispričao je svojevremeno da se na cenu obične polo majice marke "Lacoste" doda još 80 odsto... "zbog krokodila".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar