Saša Ilić: Još 12. titula, pa odoh u penziju!

Saša Ilić osvojio 11. titulu šampiona Srbije u karijeri. Leonardo i Tavamba prvi. Poruka Božinova iz Kine: "Želeo sam da budem sa vama, srce mi je uz vas".

Fudbal 23.05.2017 | 13:00
Saša Ilić: Još 12. titula, pa odoh u penziju!
Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić, koji je u decembru napunio 39 godina, osvojio je sa crno-belima svoju 11. titulu u karijeri!

Malo koji fudbaler, ne samo u regionu, već i u Evropi i svetu, može da se podiči takvim podatkom. Ilić je odavno deo istorije beogradskog kluba, u koji je došao kad mu je bilo samo devet godina. U međuvremenu je oborio sve moguće klupske rekorde, ali i neke u srpskom fudbalu.

U minuloj prvenstvenoj sezoni, koja je završena sinoć, i u kojoj je Partizan u finišu takmičenja preokrenuo stvari na svoju vodenicu, Ilić nije igrao mnogo. Ulazio je u igru, uglavnom, kada je trebalo čuvati loptu, uneti mirnoću u ekipu.

Ali, svi igrači i članovi stručnog štaba ističu da je važno da je "Sale uz ekipu", nebitno da li je na terenu ili pored. Plan i jeste da Ilić, kada jednom zaista "okači kopačke o klin", bude priključen stručnom štabu.

Proslavljajući titulu sa saigračima na otvoprenom autobusu koji je u nedelju uveče kružio beogradskim ulicama, Ilić je poručio da mu je želja da sa Partizanom, kao igrač, osvoji i svoju 12. titulu!

"Da sledeće godine osvojim svoju 12. titulu, prestignemo Zvezdu po ukupnom broju titula i odoh ja u penziju", rekao je Ilić za TV Partizan.

Upitan da li mu je ovo najdraža titula u karijeri, odgovorio je: "Meni je svaka draga na svoj način, ali ova je, rekao bih, najteže osvojena".

Crno-beli: Ovo je san!

Za razliku od Ilića, stranci Leonardo i Leandre Tavamba osvojili su prvu titulu šampiona u svojim karijerama.

Obojica su blistala od sreće, oduševljeno mahali navijačima, pevali, skandirali.

"Ovo mi je prvi trofej u karijeri. Godinama radim za ovo i presrećan što mi se to dogodilo baš u Partizanu. Nadam se još jednoj za koji dan (finale Kupa Srbije)", rekao je Tavamba koji je već postao miljenik navijača.

Leonardo je više fotografisao i snimao telefonom, nego što je bio raspoložen za priču.

Brazilac je bio oduševljen atmosferom i tokom utakmice, zajedno sa suprugom i detetom je veselo skakao po stazi.

"Grobari su ludiii! Svi smo verovali da će doći ovaj dan i evo, došao je", rekao je Brazilac, koji je imao i poruku za navijače ispisanu na majici ispod dresa.

Iz Kine se, posredstvom Instagrama (kako drugačije!?) javio i Valeri Božinov, koji je takođe imao udela u tituli.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar