Spanulis: Najmanji budžet, a nevjerovatne stvari!

"Uspeli smo da pridobijemo srca navijača u Grčkoj, ne samo onih koji navijaju za Olimpijakos", rekao je Vasilis Spanulis.

Košarka 23.05.2017 | 12:00
Spanulis: Najmanji budžet, a nevjerovatne stvari!
MVP Fajnal fora Evrolige, veoma elokventni i zabavni Ekpe Judo, poigrao se pre velikog finala sa Olimpijakosom rečima i rekao:

"We need to kill Bill".

Kasnije, centar Fenerbahčea morao je da se izvinjava jer su dušebrižnici valjda pomislili da će Judo i njegovi saigrači zaista da usmrte, upucaju, izbodu, prebiju na mrtvo čuvenog Vasilisa Spanulisa, koji je zbog svojih "grehova" u prethodnim završnicama evroligaških sezona stekao ozloglašeni nadimak "Kill Bill".

Zvali su ga "Billy" pre toga, pa je taj nadimak evoluirao vremenom u poređenje sa kultnim likom iz Tarantinovog serijala, koji igra smrtonosna Uma Turman.

Bez obzira na to što je krivo shvaćen, Judo jeste rekao suštinu - ekipa našeg trenera Željka Obradovića "ubila" je Spanulisa fantastičnom odbranom u nedelju uveče i to je, kada igrate protiv "njegovog" Olimpijakosa, najčešće pola obavljenog posla.

Ostalo, dogodilo se samo po sebi, tako da je Spanulis na kraju morao da čestita boljem.

Predvodnik najuspešnijeg tima Evrope u poslednjih pet-šest sezona, jedinog tima koji je više od jednom bio prvak kontinenta u prethodnoj deceniji, a još dva puta igrao veliko finale i gubio samo kada je protivnik bio domaćin, bio je veoma realan u prvoj oceni istanbulske utakmice koju je Fener prelomio u trećoj četvrtini.

"Kada imate protivnika koji je u dobroj formi kao što je Fenerbahče, a pritom ima i 13.000 navijača na svojoj strani, nikako nije lako", rekao je Spanulis, koji je utakmicu završio sa devet poena, osam asistencija, ali i šutem 2/7 za dva, 0/5 za tri, uz tri pretrpljene blokade i dve izgubljene lopte.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena nije uspeo da ponovi partiju od petka uveče kada je, kao po navici, srušio CSKA sa sedam poena i asistencijom za tri minuta i 15 sekundi igre u četvrtoj četvrtini.

"Zamislite šta bismo sve mogli da smo igrali na našem terenu, šta bismo postigli...", ponovio je Spanulis da je bilo veoma teško igrati pred Fenerovim navijačima.

"Ipak, ponosan sam na naš tim, pokušaćemo da ostanemo među evroligaškom elitom u budućnosti", dodao je.

Potom je i pojasnio na šta konkretno misli…

"Imamo najmanji budžet među top timovima Evrolige. Osvojili smo dve titule prvaka i usput radili neke neverovatne stvari. Uspeli smo da pridobijemo srca navijača u Grčkoj, ne samo onih koji navijaju za Olimpijakos", istakao je košarkaš, koji je uz posredovanje srpskog menadžera Miodraga Ražnatovića, 2010. godine podelio Atinu i Grčku na dva dela odlukom da direktno iz redova Panatinaikosa pređe u Olimpijakos.

Tada se na neki način rastao i sa sadašnjim trenerom Fenera, Željkom Obradovićem, s kojim nije ostao u dobrim odnosima.

Ipak, u Feneru ima i nekolicinu prijatelja od kojih je jedan igrao s njim u Pireju, a radi se o Kostasu Slukasu.

"Veoma sam srećan zbog Kostasa. Sjajno je videti još jednog Grka kako osvaja Evroligu", rekao je Spanulis, koji ima 34 godine.

Zanimljiva anegdota vezana je za njega i nastupe na Fajnal forovima Evrolige. Kada god je Spanulisova supruga bila trudna, on je te sezone igrao F4 najjačeg evropskog takmičenja, a tako je bilo i ovog proleća.

U prethodna tri puta kada je na bivša Miss Grčke, Olimpija Kopsonidu, na svet donosila dečake - "Bili" je osvajao Evroligu. Kada se rodila devojčica, izgubio je finale u Madridu 2015. godine.

Sudeći prema tom trendu, Olimpija nosi devojčicu...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar