Analiza: Zvezda i kvalifikacije za Ligu Evrope...

Zvezda može na Rendžers već u drugom kolu, u narednom je čeka Dinamo! Klub sa Marakane biće povlašćen u prvom i drugom kolu, već u trećem - neće!

Fudbal 23.05.2017 | 23:00
Analiza: Zvezda i kvalifikacije za Ligu Evrope...
Dug i gotovo nepremostiv put čeka Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ukoliko žele da se plasiraju u grupnu fazu slabijeg UEFA takmičenja crveno-beli će morati da prođu čak četiri kola. Pre dve sezone stali su već u prvom, pošto ih je kazahstanski Kairat porazio u oba meča.

Sigurno je da crveno-beli nemaju velike izglede, ali imaju dobru polaznu osnovu da sačekaju početak avgusta u Evropi Gotovo je izvesno da će Crvena zvezda u prvom i drugom kolu kvalifikacija biti u grupi povlašćenih timova sa koeficijentom 7,20 i da će imati ulogu velikog favorita.

Žreb za prva dva kola zakazan je za 14.jun. I pored očajnog koeficijenta od 7,2 Crvena zvezda ne bi smela da ima problema u prvoj rundi. Istina, taj dvomeč klub sa Marakane odigraće posle vrlo kratkih priprema.

Najteži potencijalni rival u prvom kolu je svakako mađarski Vašaš i slovački Ružemberok.! A, između ostalih, tu su navijačima Partizana dobro poznati Šamrok (Irska), Partizani (Albanija), Čikura (Gruzija), Linkoln (Gibrlatar), Jelgava (Letonija), SJK (Finska), Kork Siti (Irska), Toršavn (Farska Ostrva), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Atlantas (Litvanija), Tre Pene (San Marino), Tre Pene (San Marino)...

Ima tu još fudbalskih liliputanaca i eventualno ispadanje predstavljalo bi epski neuspeh za Crvenu zvezdu.

Najtrofejniji srpski klub biće povlašćen u drugom kolu. I imaće tek za nijansu teži zadatak nego na startu. Istina, ima nekoliko potencijalnih mina. Sigurno se ne bi obradovali u Ljutice Bogdana ako bi im žreb dodelio ljubljansku Olimpiju, isto kao i Domžale.U drugom kolu, pored pobednika preliminarne runde, vrebaju i predstavnici sa severa kakvi su Bran i Haugesund (Norveška). Reč je o vrlo nezgodnim timovima u tom periodu pošto im je sezona u punom jeku. Zvezda bi mogla i u Skoplje na megdan Rabotničkom, a pravispektaklp redstavljao bi dvoboj sa Glazgov Rendžersom. Policajci se vraćaju na evropsku scenu i biće nepoželjan rival svakom iz kategorije povlašćenih rivala u drugom kolu.

Treće kolo predstavljalo bi pravu premiju za navijače. Bili bo to mečevi koji bi izazvali veliko interesovanje. Reklo bi se da Crvena zvezda nema previše izgleda, jer su u tom kolu potencijalni rivali Zenit, Sparta, Milan, PSV, Braga, Gent, Krasnodar, Everton i Marsej... Naravno, postoji mogućnost da se kao povlašćeni u treće kolo „ušunjaju“ Apoel, AEL i Dinamo Minsk, čak i splitski Hajduk. Pomenuti klubovi bi predstavljali premijeru, kao i, primera radi, portugalski Maritimo. Zvezdu u toj rundi vreba i zagrebački Dinamo koji posle 11 godina igra kvalifikacije za Ligu Evrope. Nema sumnje da bi pomenuti meč digao kompletan region na noge.

A šta tek reći o plej-of rundi. Tamo će se naći 29 pobednika trećeg kola i još timovi koji su ispali u trećem kolu kvalifikavija za Ligu šampiona

KALENDAR KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE

19.jun: Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija

29.jun: prva utakmica prvog kola

6.jul: druga utakmica prvog kola

13.jul: prva utakmica drugog kola

14.jul: žreb za treće kolo kvalifikacija

20.jul: revanš utakmice drugog kola

27.jul: prvi mečevi trećeg kola

3.avgust: revanš mečevi trećeg kola

4.avgust: žreb za plej-of rundu

17.avgust: prvi mečevi plej-ofa

24.avgust: revanš mečevi plej-ofa

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar